Zonguldak Umut Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kent genelinde özellikle maddi durumu iyi olmayan ve eşinden ayrı yaşayan bayanlar için düzenlenen hamur işi kursu geleceğin pastane şeflerini ve sahiplerini yetiştiriyor.

Yapılan mülakat sonrasında belirlenen 20 bayanın katıldığı kurslar Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından desteklenirken 6 ayda toplam 640 saatlik eğitimden geçen bayanlara sertifikaları da verilecek.

İş kur tarafından kaza sigortası yapılan ve eğitime gidilen her gün için maaş bağlanan kursla ilgili açıklamalarda bulunan kurs öğreticisi Arzu Yalçın, alınan sertifika sonrasında bayanların iş bulmalarında büyük kolaylık sağlanacağını ifade ederek, yapılan ürünlerin diğer kurslara satışı ile birlikte gelir elde edildiğini vurguladı.

Yalçın yaptığı açıklamada, “Kursumuz Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur tarafından destekleniyor. Başvuru yapan bayanlar arasında yapılan mülakat sonrasında başarı olan 20 Bayana 6 ayda toplam 640 saatlik bir kurs sonrasında sertifika verilecek. Kurs süresince bayanlarımıza kursa geldikleri gün boyunca da hem 20 TL ‘de maaş bağlanıyor hem de kaza sigortaları yapılıyor” dedi.

HEM KAFA DAĞITIYORUZ HEM MESLEK ÖĞRENİYORUZ

Kursa katılan bayanlar ise yaptıkları açıklamasında kurs sonrasında en büyük isteklerinin kendilerine ait iş yeri açmak istediklerini dile getirerek, “Maddi ve manevi anlamda destek alıyoruz. Sıkıntılarımızdan kurtuluyoruz evimize maddi katkıda bulunuyoruz. Hem de sertifika sayesinde iş bulma imkanlarımız da çoğalacak. Maddi olanağım olması halinde kendime ait bir iş yeri açmayı çok istiyorum. Zaten bu kurslar yeni bir iş yeri açma ve kaliteli hizmet sunma adına çok güzel eğitim veriyor ve en sonunda verilen sertifika da çok iyi oluyor. Günümüzün yarısı burada yarısı evimizde çocuğumuzla ve ev işlerimizle de vakit geçiriyoruz. Buda evimizi aksatmamamızı sağlıyor. Tek sıkıntımız yerimizin dar olması. Çünkü burada 20 kişiyiz ve çalışırken özellikle mutfakta sıkıntı yaşıyoruz. Bu anlamda yetkililerden bize destek olmalarını istiyoruz” ifadelerine yer verdiler.

(Tuğba Uslu)