İlkokul Öğrencilerine  “Gelecek İçin Görüşüm Geri Dönüşüm” Sunumu Verildi...

BEÜ Mühendislik Fakültesi,  Zonguldak İlkokulu öğrencilerine yönelik, Arif Amirov Konferans Salonunda “Gelecek İçin Görüşüm Geri Dönüşüm” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Çevre Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Candan Eryılmaz’ın yaptığı sunum ile, çevre kirliliğinin giderek artış gösterdiği günümüzde, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak ve bilinçli bir nesil yetiştirmek için bilgiler verildi.

Candan Eryılmaz, cam şişenin doğada 4000 yıl boyunca bozulmadan kalabildiği örneği ile geri dönüşümün önemini öğrencilere vurguladı. Günlük hayatımızda kullandığımız kâğıt, plastik, metal ve cam atıkların çöp olmadığını belirten Eryılmaz, bu atıkların geri dönüşüm kutularına atılması halinde ürünlerin yeniden değerlendirilebileceğini söyledi ve daha az çöp çıkartabilmek için uygulanabilecek “Az Atık Çıkartmak” ve “Tekrar Kullanmak” yöntemleri hakkında bilgiler verdi. Eryılmaz, ambalaj atıklarının ayrı toplanması durumunda doğal kaynaklarımızın korunacağı, enerji tasarrufu sağlanacağı ve ekonomimize katkı sağlanacağını örneklerle açıkladı. Sunumda, geri dönüşüm kutularının kullanım amaçları ve önemi anlatılarak, geri dönüşümle ilgili eğitici videolar da gösterildi.

Öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ve merakla dinlen sunum, Zonguldak İlkokulu öğretmenlerinin Candan Eryılmaz’a çiçek takdim etmesiyle sona erdi.(Haber merkezi)