BEÜ’lü öğrenciler maden şehitlerinin mezarlarını temizlediler

Zonguldak’ta Bülent Ecevit Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri, Kozlu İlçesine bağlı Kavaklık mevkiinde bulunan Maden Şehitleri Mezarlığı'nda temizlik ve çevre düzenlemesi yaparak Kur'an-ı Kerim okuttu.

BEÜ Maden Mühendisliği Bölümü’nde eğitim gören yaklaşık 37 öğrencinin yürüttüğü “Maden Şehitlerimize Saygı Projesi” kapsamında, Maden Şehitleri Mezarlığında çeşitli kazalarda yaşamını hayatını kaybeden maden işçilerinin mezarlarında temizlik yaptı. Öğrenciler, mezarların duvarlarını ve mezar taşlarındaki isimlikleri boyamalarının yanı sıra çiçek ekti. Etkinlikte temizlik ve çevre düzenlemesi yapılmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Maden Mühendisliği Bölümü öğrencisi Ezgi Yazıcı, sosyal proje kapsamında gönüllü olarak çalıştıklarını vurgulayarak, “Maden ocaklarında grizu, göçük ve çeşitli kazaları duyunca çok üzülüyoruz. Bu tür kazaların olmaması için önlemlerin alınması gerekiyor. Projede yer almaktan dolayı mutluyum” ifadesini kullandı.

Öğrencilerden Damla Kılıç, etkinlikte maden şehitlerinin mezarlığının temizlik ve çevre düzenlemesini yaptıklarını belirterek, “Proje kapsamında yaklaşık iki aydır boş vakitlerimizde mezarlığın bakımlarını yapıyoruz” dedi. Barış DOĞAN