Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Suat Ünal, büyük uğraşılarla yaptığı ilk albümünü AKM’de ünlü sanatçıların da katılacağı bir tanıtım konseriyle gün yüzüne çıkarıyor...

 

Zonguldaklı müzikseverlerin yakından tanıdığı, Zonguldak Atatürk Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Suat Ünal, uzun zamandır hazırlıklarını sürdürdüğü “Hayal” adlı ilk albümünü gün yüzüne çıkarıyor. Albümün tanıtım konseri 1 Aralık Cumartesi günü Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılıyor. Saat 18.00’de başlayacak olan konsere Türk Halk Müziği’nin ünlü sesleri Tuğrul Şan, Nurullah Akçayır, Selma Geçer ve İlyas Şimşek Kulcan da konuk sanatçı olarak katılıyor.

 

‘HAYAL’ GERÇEKTEN BENİM HAYALİMDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Suat Ünal, “Atatürk Kültür Merkezi’nde bir tanıtım konseriyle halkımızla buluşacak olan ‘Hayal’ gerçekten benim hayalimdi. 9 yaşından beri halk müziği ile uğraşıyorum. Kendimi bildim bileli türkülerle iç içeyim. Birçok koroyu çalıştırdım, solo konserler verdim. Bir albüm çıkararak daha geniş kitlelerle buluşmanın zamanının geldiğini düşündüm. Bu duygunun ürünü olarak çıkardığım albüm, 15 aylık çalışma stüdyo çalışması sonrası gün yüzüne çıktı. Büyük emek ürünü olarak dinleyicilerle buluşan albümümün beğeniyle karşılanacağını umuyorum” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BİLİNEN SAZ SANATÇILARI EŞLİK ETTİ

Albümle ilgili bilgiler de veren Ünal, “İçinde 12 türkü bulunuyor. Bunun 10’u anonim, 2 tanesi de beste türkü. Bestelerden biri bana, diğeri de tanıtım konserimize konuk sanatçı olarak da gelen ozan İlyas Şimşek Kulcan’a ait. Albümün içinde Tuğrul Şan, Nurullah Akçayır ve Selma Geçer’le yaptığım birer düet de bulunuyor. Ankara Name Müzik stüdyolarında yaptığımız kayıt çalışmalarına Türkiye’nin en bilinen saz sanatçıları eşlik etti. Tanıtım konserine de gelerek etkinliği daha anlamlı kılacak sanatçı dostlarıma nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Onların katılımı, albümümü çok daha güçlü yapıp anlamlı kıldı” diyerek açıklamasını sürdürdü.

 

TANITIM KONSERİ HERKESE AÇIK VE ÜCRETSİZ OLACAK

Konser için Zonguldaklılara çağrı da yapan Ünal, sözlerini, “Zonguldak benim doğup büyüdüğüm, bir eğitimci olarak emek verdiğim bir kent. Kişisel oluşumumda büyük payı olan kentime, bir eğitimci olarak iyi ve donanımlı insan yetiştirerek borcumu ödemeye çalışıyorum. Bu albüm yıllardır yürüttüğüm müzik çalışmalarıma yeni bir boyut kazandırıyor. Kentin kültür hazinesine mütevazı bir katkı olarak da düşündüğüm bu çalışmanın tanıtım etkinliğinde Zonguldaklı dostlarımın beni yalnız bırakmayacağını düşünüyorum. 1 Aralık Cumartesi günü herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacak konsere tüm Zonguldaklıları davet ediyorum” diyerek tamamladı.