"Bir Kentin Arka Yüzü", Taner Nasuhoğlu'nun anısına yinelenecek.

 Fotoğrafçı Alaaddin Kara'nın fotoğraflarından oluşan "Bir Kentin Arka Yüzü" Sergisi, 5 Haziran 2019'da Sergi Odası'nda açılacak.

 Zonguldak kömür havzasında yer alan, aralarında kaçak olanların da bulunduğu özel ocaklardaki çalışma koşullarından ve üretim sürecinden örnekler sunan sergi ilk kez Mart 2012'de 7. Zonguldak Fotoğraf Günleri'nde açıldı. Daha sonra Sergi Odası Soğuksu Atölye'yi, Maden Mühendisleri Derneği'ni ve 2014 yılında bir madenci köyü olan Çırgan Köyü (Kozlu) Köy Konağı'nı dolaştı.

 

    Sergi, kentin bitmeyen ana sorunu olan kaçak ocaklara dikkat çekmek için, geçen ay 19 yaşında ocakta ölen Taner Nasuhoğlu'nun anısına yinelenecek.

 

    Nasuhoğlu, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde ruhsatsız işletilen maden ocağında meydana gelen göçükte kömür ve taş yığınlarının altında kalmıştı.

 

    Ölen gencin dayısı ve Sapça Köyü Muhtarı Şenay Nasuhoğlu, yeğeninin geçen yıl liseden mezun olduktan sonra gündelik işlerde ve kaçak ocaklarda çalışmaya başladığını söyledi. Zonguldak'ta ikinci bir iş sahası olmadığından gençlerin kaçak madenlerde çalıştıklarını söyleyen Nasuhoğlu, "Zonguldak’ın kaderi bu" demişti.

 

    Maden teknikeri olan fotoğrafçı Alaaddin Kara'nin "Bir Mendil Kömür" isimli yayınlanmış bir de öykü kitabı var.(Haber merkezi)

 

    Sergi Odası'nın katkılarıyla düzenlenen 40 fotoğraftan oluşan sergi bayram günleri dahil 21 Haziran'a kadar tam gün açık olacak.