Türk polisiye romancılığının önemli isimlerinden Yaprak Öz, bir Zonguldak polisiyesi olan son romanının tanıtımı için Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübü ile ZOKEV’in konuğu olarak Zonguldak’a geliyor. Etkinlik 29 Haziran Cumartesi 16.00’da, Fener Tenis Kortunda...

 

Polisiye romancılık dalında Türk edebiyatını son dönemlerde isminden sözü edilen yazarlarından Yaprak Öz, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı ile Zonguldak Tenis Deniz Spor Kulübünün konuğu olarak Zonguldak’a geliyor. 29 Haziran Cumartesi günü okurlarıyla Fener Tenis Kortunda buluşacak olan yazar, saat 16.00’da başlayacak etkinlikte, son kitabı Farahnaz’ın Çiçeği’nin, edebi dünyasını, bizzat olayın geçtiği, romanın atmosferinin oluştuğu kentte anlatacak. Öz, Oğlak Yayınları arasından çıkan bu polisiye romanında Zonguldak’ta, yetmişli yılların sonunda işlenen korkunç cinayetleri anlatıyor.

 

ZONGULDAK’TA İŞLENEN BİR CİNAYETİN ROMANI

 

Kitabın tanıtım broşüründe yer alan bilgide romanla ilgili şu bilgilere yer veriliyor: “Zonguldak’ta cinayet mahalline yakın oturan Yıldız Alatan, kurban ile katili bir araya getiren rastlantının ardındaki gizemi araştırmaya karar verir. Polisiye romanlara düşkün Yıldız Alatan, usta bir terzi, dört dörtlük bir ev kadını, tatlı bir komşu, iyi bir dosttur ve en büyük hayali, günün birinde gizemli bir olayı çözüme kavuşturmaktır. Kolları sıvayan Yıldız’ın detektiflik macerası giderek karmaşıklaşacak, ancak dostlarının da yardımıyla en içinden çıkılamaz durumlarda bile pes etmeyecektir.”

 

YAPRAK ÖZ KİMDİR:

 

1973 yılında dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğrenimini tamamladı. Çeşitli dergilerinde yayımlandı. İkinci şiir kitabı “Şiirli Müzik Kutusu” ile 2009 Cemal Süreya Başarı Ödülünü kazandı. Yurtiçi ve dışında çeşitli edebiyat festivallerine konuk olan Yaprak Öz, Avrupalı çağdaş birçok yazar ve şairin eserini Türkçeye çevirdi. Yayımlanmış pek çok eseri olan yazar şiir ve roman başta olmak üzere edebiyatın birçok dalında ürün veriyor.