Kendine has sesi ve yorumuyla tanınan Birsen Tezer,  ilk kez Antika Organizasyon tarafından 28 Şubat Salı günü, saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) en güzel şarkılarını Zonguldaklılara seslendirecek.

Müzikle ortaokul yıllarında tanışan Birsen Tezer 1982 - 1983 yıllarında katıldığı Milliyet Liseler Arası müzik yarışmalarından çeşitli dereceler ile ayrıldı. Yüksekokul tercihini müzik eğitiminden yana kullanan sanatçı 1984 yılında İ.T.Ü Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı sınavlarına girerek eğitime başlamaya hak kazandı. Bir şans eseri kanun enstrümanını seçtikten sonra öğretmeni Erol Deran'dan dersler aldı.

 Mezuniyeti ile birlikte profesyonel müzik yaşamıma başlar ve ilk önceleri tek bir gitar ile başlayan serüveni 1990 yılında zenginleşerek yerini grup ‘sound’una bırakmaya başladı. İstanbul'un çeşitli mekânlarında grubu ile birlikte kendi zevkine uygun repertuarını oluşturan performanslar sergiledi. 1998 yılında Bülent Ortaçgil'in ‘Light’ adlı albümünde Ortaçgil'le ‘Kimseye Anlatmadım’ isimli şarkıda düet yaptı. Daha sonra yine Ortaçgil'in şarkılarından oluşan ‘tribute’ albüm olan ‘Şarkılar Bir Oyundur'da, ‘Çığlık Çığlığa’ adlı şarkıyı seslendirdi. Bunun yanı sıra İlhan Şeşen, ve Gürol Ağırbaş ile çalışmalar yaptı.  İlhan Şeşen'in hazırladığı bir film müziğini seslendirir. 10 yıl süren Bodrum macerasından sonra İstanbul'a ayak basar basmaz bunca yılın birikimini, yıllardan beri aynı sahneyi paylaştığı grup arkadaşları ile sözel ve müzikal anlamda anlatmaya başlayacağı bir proje ile devam ettirdi.  Cihan isimli ilk albümü 2009 yılında yayınladı. Albümde kendi bestelerinin yanı sıra Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, İlhan Şeşen ve Zafer Cınbıl'ın eserlerini yorumladı.  Ayrıca bu albümde yer alan Aşk Bu Değil isimli şarkı dünyaca ünlü sanatçıların da içinde olduğu ‘Babylon Bar Vol:2’ albümünde yer aldı. Bülent Ortaçgil'in Sen albümünde İstediğini Yap isimli şarkıda vokal de yapan Tezer ayrıca Hüsnü Arkan'ın Solo isimli albümünde de Hoş Geldin isimli şarkıda kendisi ile düet gerçekleştirdi.