Zonguldak BKM Tiyatro Topluluğu, 22 Ekim Cumartesi günü  ‘Başarımı Karılarıma Borçluyum’ adlı oyunu, Adana’da sahneleyecek

BKM Adana yolcusu

Zonguldak Belediye Kültür Merkezi(BKM) Tiyatro Topluluğu, Adana Büyük Şehir’in davet üzerine 22 Ekim Cumartesi günü Adana Ramazanoğlu Sahnesi’nde Aziz Nesin’in kaleme aldığı, Fedai Madan’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu, Genel Sanat Yönetmenliğini Abdullah Bakır’ın üstlendiği ‘Başarımı Karılarıma Borçluyum’ adlı komedi oyununu sergileyecek.

Oyun ve Adana Büyük Şehir’in davet üzerine konuşan BKM Müdürü Abdullah Bakır, “7 ilden teklif aldık ama tiyatro grubumuzda her kesimden arkadaş olduğu için bu teklifleri değerlendiremedik. Adana Büyük Şehir Belediyesi tiyatroları buluşması için davet aldık. Bizimde programımız uyduğu için 22 Ekim’de Adana’ya gideceğiz” dedi.

“ZONGULDAK’I TEMSİL ETMENİN GURUNU”

Zonguldak halkının ve Zonguldak Belediyesi’nin desteklerinden dolayı çok mutlu olduğunu ve ellerinden geldiğince Zonguldak’ı temsil edeceklerini ifade eden Bakır, “Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Muharrem Akdemir’in bizi ziyaretinden dolayı çok mutlu olduk. Ekip arkadaşlarım da şehir dışında Zonguldak’ı temsil etmenin gurunu yaşıyorlar. Zonguldak’ı en iyi şekilde temsil edip geleceğiz” şeklinde konuştu.

ZİYA KARAKTERİNİN HAYATINI ESPRİLİ BİR DİLLE SEYİRCİYE ANLATILIYOR

‘Başarımı Karılarıma Borçluyum’ tiyatro oyunun konusu ise; birçok kez evlenen ve her evliliği kötü ve komik bir şekilde sonuçlanan Ziya karakterinin hayatını esprili bir dille seyirciye anlatılıyor. Çalgılı şarkılı oyunun sonunda Ziya'nın yaptığı evliliklerin, onu nasıl bir adam yaptığını ve hayata bakış açısını nasıl değiştirdiğini gösteren oyunun oyuncu kadrosu ise şu şeklide: Mustafa Okuyan, Adil Kahveci, Elif Beder,Arınç Boz, Dilek Yıldız, Can Karaca, Yesenya Bıkmaz, Hülya Sekme, Oktay Karaoğlu, Simge Kardaş, Ahmet Salim, Ecem Çırnaz, Fazilet Nur Şahin, İlyas Beyazkaya, Abdullah Bakır, Emrah Bakırcık, Seyit Bayrakçeken’den oluşuyor.

Aycan KARADAĞ- Aykut KARA