Kozlu Esenköy 15 Temmuz İlkokulu’nda öğretmen, öğrenci, veli işbirliğiyle açılan kütüphane, şık tasarımı ve işlevselliğiyle büyük beğeni alıyor

Kozlu Esenköy 15 Temmuz İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri, öğrenci ve velilerle işbirliği yaparak, tümü atık malzemelerden oluşan bir kütüphane yaptı. Sınıf Öğretmeni Esma Filizdal Hamzaçebi’nin liderliğini yaptığı projede hem ilk hem de ortaokul öğrencilerine hitap edecek şekilde yapılan kütüphane şık tasarımı ve işlevselliğiyle büyük beğeni aldı. Okul Müdürü Hasan Karamanoğlu ile Müdür Yardımcısı İhsan Tuygar’ın da büyük destek sunduğu projeye Sınıf Öğretmeni Ferda Bakioğlu Kadın Hekimler Vakfı (KAHEV) aracılığıyla maddi kaynak sağladı. Kütüphanenin genel düzeni, kitapların yerleşimi ve e-kitap düzeneklerinin kurulması işlerini Kozlu İlçe Halk Kütüphanesinden Rabia Ataman’la birlikte Türkçe Öğretmeni Ergin Kiren yaparken, okul görevlisi Armağan Ekim boya, badana, onarım, montaj gibi işlerinin yanı sıra başkanı olduğu okul Aile Birliği’ni de harekete geçirerek velilerin katılımını sağladı.

DAHA ŞİMDİDEN 3.000 KİTAP SERGİLENİYOR

Okulun robotik kotlama, fen bilimleri laboratuvarı, destek eğitim odası gibi atölye çalışmalarının yapıldığı 3. katında eTwinning Kalite Etiketi hedefiyle yapılan kütüphanede oluşturulan nostalji köşesinde kütüphane ve kütüphanenin yapılış aşamasından fotoğraflara yer verildi. Hemen yanına bir de Zekâ Oyunları Sınıfı da hizmete giren kütüphanede daha şimdiden 3.000 kitap sergilenmeye başlandı. Açılışına Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ergi ve Kozlu Milli Eğitim İlçe Müdürü Mansur Gök’ün de katıldığı kütüphane kolektif bir çabanın ürünü olarak ortaya çıktı. Öğretmenlerin başta pandemi olmak üzere her türlü kötü koşula karşın özveriyle çalışması, herkesin büyük takdirini kazandı.