Zonguldak’ta kurulduğu günden bugüne kadar adından çokça söz ettiren ve elde ettiği başarılarıyla kentin öncü halkoyunları dernekleri arasına girmeyi başaran Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor kulübü, Makedonya’da düzenlenen festivalin ardından balkan ülkelerine de gezi düzenledi.

16-24 Ağustos 2021 tarihleri arasında, Makedonya’nın Ohrid kentinde yapılan Uluslararası Halk Oyunları Festivali’ne katılarak ülkemizi ve kentimizi başarıyla temsil ederek Türk Bayrağı’nı dalgalandıran Çağdaş Anadolu Halk Oyunları Gençlik ve Spor kulübü devamında ise Balkan ülkelerini ziyaret etti. Karayoluyla yapılan gezi boyunca Bulgaristan’ın Plovdiv ve Sofya, Makedonya’nın Üsküp ve festivalin yapıldığı Ohrid, Arnavutluk’un Tiran ve Kosova’nın Prizren şehirlerini ziyaret eden ekip, gelecek yıllar içinde çeşitli davetler aldı.

YURTDIŞINA ÇIKAN İLKLERDEN OLMAK GURUR VERİCİ

Pandemi koşulları nedeniyle seyahatlerin ve festivallerin iptal edildiği bir dönemin ardından şartların normalleşmesi ile birlikte ülkemizin yurtdışına çıkan ilk derneklerinden biri olmayı başardıklarını söyleyen Dernek Başkanı Ali Arslan, festival kapsamında Artvin yöresi halk oyunlarını sergilediklerini vurguladı.

Öte yandan Arslan, gezi öncesinde yaptıkları seyahat programını tam olarak gerçekleştirdiklerini belirterek bu konuda emeği geçen yönetici, hoca, oyuncu ve müzisyenlere de ayrı ayrı teşekkür etti. Bu yılın Kasım ayı ile gelecek yıl içinde davetler aldıklarını ifade eden da Arslan, Ekim ayı itibarı ile yeni dönem çalışmalarına başlayacaklarını ve kursiyer kaydı açacaklarını belirterek tüm halkımızı Çağdaş Anadolu Halk Oyunları GSK çatısı altında toplanmaya davet etti. (Cevdet Akgün)