Alevi Kültür Derneği Kermesi Büyük İlgi Gördü

Yoğun bir katılımın olduğu Alevi Kültür Derneği’nin üçüncü kermesi gerçekleşti. Dernek yararına düzenlenen kermese CHP İl Başkanı Ahmet Altun, Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner gibi siyasi isimlerde  katıldı.

Kermeste basına konuşan Alevi Kültür Derneği Başkanı Mehmet Kaplan, “ Zonguldak Şubesi olarak bu üçüncü kermes etkinliğimiz. Bundan önceki kermeslerimizde de büyük bir ilgi vardı. Bu gün de aynı durum söz konusu. Biz Alevi Kültür Derneği olarak, kentimizde çok daha aktif olmakla kendimizi görevli kılıyoruz. Nedeni ise Ortadoğu’da yaşanan sorunlar hepimizce malum. Artık insanlar “Allahu ekber” diyerek birbirlerini katletmekteler. Bu da Alevilerinin inançtan ziyade kültürel farklılıklarından kaynaklanıyor. Tabii bizim ülkemizde bu durum söz konusu değil. Bizim halkımız bu konuda oldukça bilgili. Biz yinede bu konuda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Alevi Derneğini aktif tutmakla kendimizi görevlendiriyoruz. Çünkü bazı menfaat grupları toplumlar arasındaki kültürel farklılıklara surlar örüyorlar. İnsanlar birbirleri hakkında derin bilgilere sahip olmazlar. Zaman zamanda bu durum insanları çarpıştırmaya götürür. Ama halk birbirini çok iyi tanır, kültürünü, değerlerini bilirse kimse bu art niyetli emellerine ulaşamaz. Her sene en az altı yedi tane faaliyet gösteriyoruz. Kültürümüzü kentimizle buluşturuyoruz.”
ETKİNLİKLER SÜRECEK
“Alevi Kültürünü tanıtma amaçlı başka çalışmalarınız olacak mı?” sorumuza ise, Başkan Kaplan,  “Her sene aşure etkinliğimiz oluyor zaten. Bu sene, 23 Şubatta Alevi eserlerinin ve kültürünün tanıtılacağı bir konserimiz olacak. Ondan sonraki süreçte ise, Alevilerin önderlerinden insanları getirip, Zonguldaklılar ile söyleşiler düzenlemek istiyoruz. Alevilik hakkında yeterli bilgiye sahip insanları çağırıp, bu konuda halkımıza bilgi aktarımı yapmak istiyoruz.” Şeklinde yanıt verdi. Bu kermesten gelecek olan paranın ise dernek çalışmaları için harcanacağını, dernek üyelerinden aidat almadıkları için dernek binasının giderlerinin bu etkinlikten gelen parayla karşılanacağını belirtti.

Sohbet etme fırsatı bulduğumuz, Alevi Kültür Derneği Kadın Kolları’ndan Aliye Akçay ise “Ereğli’de iki adet Cem Evi bulunmakta. Zonguldak merkezde de Cem Evi yapılması için bir çalışmanız var mı?” Sorumuza, “Zonguldak Belediyesi ile bir projemiz var ama şu anda hazırlık aşamasında. Bize bir yer ayarlandı ibadethane olarak fakat hazır olan bir şey yok henüz.” Şeklince cevap verdi.

Kermeste karşılaşan CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve MHP Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner’in samimi görüntüleri ise basının dikkatinden kaçmadı. Mevlüde Yalçıner , “Hangi partiden olursak olalım, önemli olan birlikte Zonguldak için çalışmamız.” Diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. (Eda Kavtelek)