Yabancı şarkılardan, Türk Sanat Müziğine, türkülerden Türkçe popa kadar pek çok türde şarkı söyleyen Serap Yenici, Sevgililer Gününe özel bir konser için Çaycuma’ya geliyor. Yenici ünlü şairlerin sevda şiirlerinden oluşan şarkılarla sahne alacak

Çaycuma Belediyesinin Sevgililer Günü için özel olarak düzenlediği konsere, yabancı şarkılardan Türk Sanat Müziğine, türkülerden Türkçe popa pek çok türde şarkı söyleyen Serap Yenici konuk olacak. Yenici “Şiir içi şarkılar” adlı konserde ünlü şairlerin sevda şiirlerinin bestelerinden oluşan şarkılarla Çaycumalıların karşısına çıkacak. 13 Şubat Perşembe akşamı Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek olan konser 19.30’da başlayacak. Melih Kibar başta olmak üzere Jingle House, Özkan Turgay, Müjdat Akgün, Volkan Gücer gibi önemli müzik insanlarıyla çalışarak projelerine ses veren Yenici,  bir dönem televizyon sunuculuğu ve “Baldız Geliyorum Demez”, “Kara Melek”, “Annem” gibi dizi filmlerin müziklerini de yaptı.

ULUSLARARASI FESTİVALLERDE ÖDÜLLERİ VAR

Aralarında Ege, Hazal, Nadide Sultan, Orhan Ölmez, Gökhan Türkmen, Cihan Konuk, Sinan Erkoç gibi ünlü sanatçıların bulunduğu “Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar” projesinde “Mendilimin Yeşili” türküsünü seslendiren Yenici, bir dönem televizyon yapımcılığı da yaptı. Uluslararası sanat festivallerinde ülkemizi başarıyla temsil eden Yenici, 2010 yılında Malta Uluslararası Wafa Müzik Festivali’nde 3.lük, 2011 yılında Varna SeaMemories Müzik Festivali’nde “En İyi Yorumcu” dalında 1.cilik ödülü alarak yeteneğini uluslararası  alanda da kanıtladı. “Ege’den Aldık Biz Bu Aşkı” adlı bir albümü de bulunan Yenici, albümü Temmuz 2011’de müzikseverlerle buluşmuştur çok yakında “ Yıldızlar Gece Parlar” albümünü de müzikseverlerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

ÖZEL ŞARKILARLA YÜREĞİMİZE SESLENECEK

Konsere ilişkin bilgiler veren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bu yıl Sevgililer Günü’nde çok özel bir konuğumuz var. Popülerlik kaygısından daha çok sanatsal, estetik düzeyi yüksek yapma çabası içinde olan Serap Yenici Çaycumalılarla buluşacak. Müziğin neredeyse her dalında şarkı söyleyen çok özel bir ses olan Yenici, ünlü şairlerimizin sevda şiirlerinden oluşan özel şarkılarla yüreğimize seslenecek. İçinde yaşadığımız şu bunalımlı günlerde en çok ihtiyacını duyduğumuz şey sevgi. Birbirimizi, doğayı, insanları, ülkemizi çok sevmek ve bu sevgiyi bulduğumuz her ortama yaymak zorundayız. Bu etkinlik, oluşturacağı duygu yükü ile bize, belki de, bunun yollarını gösterecek. Yolu sevgiden geçen tüm Çaycumalıları, müzikal değeri son derece yüksek bu etkinliğe davet ediyorum” dedi.