Çaycuma’da eğitim ve öğretim gören 7 öğrenci Girne Amerikan Üniversitesi tarafından liseler arası başlatılan kısa film ve fotoğraf yarışmasında öğrenciler ‘Abaküs’ isimli kısa film çekti.

Senaryosunu ve yönetmenliğini TSO Fen Lisesi öğrencilerinden Sevda Tuncel ile Lamia Yiğit'in hazırladığı ‘Abaküs’ isimli kısa video filminde oyuncular, Sevda Tuncel, Lamia Yiğit, Ahmet Tunahan Postal, Cengizhan Gürler, Kader Demir, Şevval Oruç ve Furkancan Kalaycı rol aldı. Filmin Danışman Öğretmenliğini ise Ayşegül Oğul üstlendi.

‘Abaküs’ isimli kısa filmin senaryosunu yazan TSO Fen Lisesi öğrencisi Sevda Tuncel filmin konusunu şu şekilde açıkladı; “Eğitim hayatına devam etmeyen ve iş hayatına atılan genç bir marangoz iş kazası sonucunda sağ elinin başparmağını kaybetmiştir. Spora ve resime ilgisi olan bu gencin geçmişle ve günümüz arasındaki duygusal ve trajik ruh halleri anlatılmaktadır. Ahmet Haşim'in denemesinden esinlenilerek başparmağın önemi vurgulanmıştır.”

Kısa film yarışmasının 27 Mart Pazar gününe kadar http://yarismalar.gau.edu.tr/index.html adresine girerek oylanmasını isteyen Tuncel, herkesi ve Çaycumalıları oy vermeye davet etti.