Çaycuma’nın ilk opera konserine halk yoğun ilgi gösterdi. Salonu tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, konser sonunda sanatçılarla birlikte 10. Yıl Marşı okudu. Konsere Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Çaycuma Belediye Başkanı ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.   

Çaycuma Belediyesi tarafından Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezi’nde “2019’a merhaba” adıyla opera konseri düzenlendi. Aralarında Çaycumalı Soprano Tuğba Mankal Dekak’ın da bulunduğu sanatçıların sahne aldığı konserde, Soprano Görkem Ezgi Yıldırım, Mezzosoprano Ezgi Karakaya, Bas Özgür Savaş Gençtürk performansıyla Çaycumalılardan büyük alkış aldı.

Opera sanatçılarına piyanoda Melahat İsmayilova, kemanda A. Özge Erdem ve Çise Korkmaz, viyolada Yeliz Özkaya, viyolonselde de Aslı Gültekin eşlik etti.

İlçede ilk kez gerçekleştirilen opera konserinde salonu tıklım tıklım dolduran Çaycumalılar, hep bir ağızdan 10’ncu Yıl Marşı okudu.  

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, birçok ile bile nasip olmayacak nitelikte bir konserin ilkini gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti. Sanatçıları ödüllendiren Kantarcı, vatandaşlara da teşekkür etti. (Haber Merkezi)