Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 22. Geleneksel Tüm Karadenizliler Yayla Şenlikleri kapsamında bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Dernek Başkanı Ahmet Bayram, hazırlanan şenliğin bu yılki programına Vali Ali Kaban’ın önerisi sonucu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim görevlisi Cavit Şentürk ve Trabzon Avrasya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Durgun’un bilgi vermek amacıyla katılacağını bildirdi.

Dernek Başkanı Ahmet Bayram,  yaptığı basın açıklamasında 14 Haziran Pazar günü 08.00-20.00 saatleri arası Milli Egemenlik Tabiat Parkı Çayköy’de 22.’si gerçekleştirilecek olan Geleneksel Tüm Karadenizliler Yayla Şenlikleri’nde İTÜ ve Trabzon Avrasya Üniversitesi öğretim görevlilerinin; katılımcılara, yaylacılığın kökeni hakkında bilgi paylaşımında bulunacaklarının bilgisini verdi.
Canlı yayın olarak verilecek şenlik programının televizyon ekranlarından da takip edilebileceğini söyleyen Bayram; “Sponsorlarımızın canlı yayında kısa plaket törenleri yapılacak. Ünlü sunucu Necati Selvitop sunumuyla programımızın akışı devam edecek, Mavi Karadeniz televizyonundan 4 saatlik canlı yayınla şenliklerimiz halkımıza izlettirilecektir” dedi.

Bu yıl 22.’si kutlanacak olan yayla şenliklerine kendilerinin de Karadenizli olduğu sanatçı Hülya Polat, Elifçe, Yeşim Civelek, Erkan Yeşilyurt, Filiz Yıldırım katılacaktır.
Her yıl olduğu gibi bu yılda katılımcıların rahat ve huzurlu bir gün geçirmeleri adına yönetim kurulunun titizlikle çalıştığını söyleyen Dernek Başkanı Bayram; “Şenliğimiz, Trabzonlular Derneği tarafından düzenlenmektedir. Tüm Karadenizlileri ve aynı zamanda Zonguldak’ımızda yaşayan herkesin şenliğidir. Tüm Zonguldak halkını da şenliğimize davet ediyoruz. Bu etkinliğimizde bize her konuda yardımcı olan Sayın valimiz Ali Kaban’a, bu şenliğin yapımında maddi manevi olarak destek veren sponsorlarımıza ve bu etkinliğin halkımıza duyurulması konusunda görsel ve yazılı basın mensuplarımıza camia olarak şükranlarımızı sunarız” şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

DERYA AKTAŞ