“Mesafe” adlı sergi 8 Nisan saat 17.00’de Devlet Güzel sanatlar Galerisinde açılacak

 

Fotoğraf sanatçısı Cem Demirci,1983 İstanbul doğumlu. Zonguldak Fen Lisesini bitirdikten sonra Hollanda’da GerritRietveltAcademia da fotoğrafçılık bölümünü bitirdi.

Türkiye’deki ilk kişisel sergisini çocukluğunun ve orta öğretiminin geçtiği yeri seçti. Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar galerisinde 8 Nisan saat 17:00’de açılışını yapacağı sergi merakla bekleniyor.

Sanatçıya sergi ile birkaç söz söylemesini istediğimizde: ”Mesafenin fikri sezgiseldir ve hayat çok esrarengiz biz ise hep firardayız” diyerek fotoğraf sergisinin özünü bizlere kısaca izah etti. Ayrıca, bu konudaki şu söylemleri ile serginin anlamını biraz daha gizemli hale getirmekte: “Sanatçı tek bir hücre ile bir gezenin görsel benzerliği, bir grubun bir insan üzerinde oluşturduğu aidiyet kimliği, benliğimiz ile toplumun gözündeki yerimizi rastlantısal bir düzende kontrol eden faktörleri araştırıyor. Mikro ile makro arasındaki bağlantının değişkenliğini ve bu değişkenliğin olağanlığı fikri izinde ilerlerken, gerçeklik kavramının kişiye özel olmasını; gerçeğin yaratılabilir, dönüşebilir hatta yok edilebilir doğasını eleştirel bir gözle inceliyor. Birbirleriyle bağlantılı olarak üretilen ve bir senelik çalışmanın ürünü olan bu işler; bireyi, dünyayı anlamlandırma ve geleceğe sahip olma arzuları ile yüzleşmeye davet ediyor. Bireyden gelişen toplum fikri içinde batıl ile din, din ile bilim arasındaki bağlantıları ve karşıtlıkları sorgulayan Cem Demirci, yeni formlar yaratarak size zamansız bir gerçeklikle tanıştırmayı hedefliyor. Minimal olduğu kadar kaotik bu formlar yaşadığımız dünya ile aklımız arasında köprüler kurmayı vaat ediyor.” (Sermet AKSU)