ÇGD’den konferans

Çağdaş Gazeteciler Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı tarafından GMİS Şemsi Denizer Konferans salonunda konferans düzenlendi.

Cumartesi günü düzenlenen ‘Geleceğe Bakış’ adlı konferansa, Gazeteci Halk TV Programcısı Ayşenur Arslan, Gazeteci Yazar Mustafa Hoş, Sinema-Tiyatro-Dizi oyuncusu Cihat Tamer konuşması olarak katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşının okunduğu konferansa, BEÜ eski Rektörü Bektaş Açıkgöz başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Ayaroğlu konferansın açılışında yaptığı konuşmada, “Ülkemizde 13 yıldan bu yana basın ve ifade özgürlüğü, son yıllarda görülmemiş sansür ve baskı uygulamalarıyla kuşatılmak. Kimliksizleştirilmek ve yok edilmek istenmektedir” diyerek şunları söyledi:

“AKP iktidarının varlığını dayadığı ‘sansür’ uygulamalarına karşı artık şaşkınlık yaşamıyoruz ancak bu uygulamalara karşı basın emekçilerinin mücadelesinin hem mesleğimizin hem de özgür bir toplumun direnme hakkı olduğunu yineliyoruz. Uğur Mumcu’nun bütün meslek hayatı boyunca üzerinde çalıştığı ve belgeleriyle ortaya çıkardığı tarikat-siyaset-ticaret üçgeni, ülkeyi tümüyle ele geçirmiş görünmektedir. Gazetecinin görevi halkı, kamuoyunu özellikle güncel konularda doğru bilgilendirmek, aydınlatmaktır. Demokrasinin olduğu ülkelerde, Başbakanlar düşünce ve ifade özgürlüğüne, halkın haber alma hakkına müdahale edemez. Medyanın iktidarın yanında olmaya zorlamak anti demokratik bir taleptir”

Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı’nın yaptığı Geleceğe Bakış konferansına katılanlar çeşitli konularda açıklamalarda bulunurken, konferansın sonunda gazeteci yazar Mustafa Hoş kitaplarını imzaladı.(Haber Merkezi)