Çırgan Köy Muhtarlığı ve Zonguldak Sergi Odası'nın desteklediği etkinliğin dördüncüsü 16 Haziran 2019 pazar günü Çırgan'da (Kozlu) yapıldı.

Kozlu Kocatepe İlkokulu öğretmeni Fatma Özkeskin'in ana sınıfı aileleriyle birlikte etkinliğe katılırken, Zonguldak, Kozlu, Çırgan ve çevre köylerden gelenlerle iki yüz kişilik bir topluluk oluştu.


Geleneksel oyunların öne çıktığı etkinlik yağmur eşliğinde sonuçlandı. Yarışmalı oyunlara katılanlara hediye olarak kitap verildi.

Çırgan buluşması, 2015 yılında, gazeteci Çetin Sezgin'in; 2016'da, Ocak 2013'de Kozlu maden ocağında meydana gelen patlamada ölen sekiz maden işçisinin anısına düzenlenmişti. Üç madencinin mezarı şimdi Çırgan'da bulunuyor.


Öğretmenler Fatma Özkeskin ve İlknur Birinci'nin katkıda bulunduğu Çırgan buluşmasında bir de sergi yer aldı. Karikatürcüler Derneği'nin kitap konulu karikatür sergisinin bir bölümü etkinliğe konuk oldu.


Dördüncüsü yapılan buluşmaya yayınlarıyla Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD), İstanbul Modern Sanat Müzesi, sergisi ile Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilciliği ve Öncü Lokantası destek oldu. (Haber merkezi)