Çırgan Sanat Buluşmaları... 16 Haziran'da gerçekleşiyor...

     Çırgan Köyü Muhtarlığı ve Zonguldak Sergi Odası'nın desteklediği etkinliğin dördüncüsü 16 Haziran 2019 pazar günü Çırgan Köy Konağı çevresinde yapılacak.

    Kozlu Kocatepe İlkokulu öğretmeni Fatma Özkeskin'in ana sınıfı aileleriyle birlikte etkinliğe katılırken, Çırgan ve çevre köylerden gençler buluşmada yer alacak.

Filyos'da, Atölye İskele'de yontu çalışmalarıyla tanınan emekli öğretmen Mehmet Türkçelik, özel çocuklarla çalışan öğretmen, fotoğrafçı İlknur Birinci, Sergi Odası'ndan fotoğrafçı İbrahim Akyürek etkinlikte eğitmen olarak bulunacak.

    Piknik, oyun ve sanatsal çalışmaların birlikte olacağı herkese açık etkinlik Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Tıp Fakültesi'ne kırk dakika uzaklıktaki Kozlu'ya bağlı Çırgan Köyü'nde yapılacak.

    Çırgan buluşması, 2015 yılında, gazeteci  Çetin Sezgin'in; 2016'da, Ocak 2013'de Kozlu maden ocağında meydana gelen patlamada ölen sekiz maden işçisinin anısına düzenlenmişti. Üç madencinin mezarlığı şimdi Çırgan'da bulunuyor.

    Çırgan buluşmasında bir de sergi yer alıyor. Karikatürcüler Derneği'nin kitap konulu karikatür sergisinin bir bölümü etkinliğe konuk olacak.(Haber merkezi)