10 yıl önce Zonguldak Öğretmenevi’nden emekli olan ev hanımı Nurgül Kardeş, emeklilikten sonra kendisini yağlı boya resim yapmakta bulduğunu belirterek, ilk kişisel resim sergisini açtığını söyledi. Kardeş’in 10 gün sürecek olan Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde ‘Fırçamdan Yansıyanlar’ adlı resim sergisi açılışı kurdelesini, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir kesti.

Başkan Akdemir,  Kardeş’le eskiden bu yana tanışıklığının olduğunu belirterek, “Nurgül Hanım’ı uzun süredir tanırım. Bu tür yeteneğinin olduğunu ben bile bilmiyordum, çok şaşırdım. Arkadaşımızın hazırladığı kişisel yağlı boya resim sergisini açmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kendisini yürekten kutluyorum.” diyerek başarılar diledi.

“Hüznün ve mutluluğun resmini çizmesini severim”

Resimlerini çizerken yaşadığı duyguları anlatan Nurgül Kardeş, “Öğretmenevi müdür yardımcılığından emekli olduktan sonra 10 yıldır resim çalışması yapıyorum. 5 yıllık çalışmam olan resim sergimi açarak bu güzelliği Zonguldaklı sanatseverler ve dostlarımla paylaşmak istedim. Yapmış olduğum yağlı boya resim sergimde karma resimler var. Ben özellikle hüznün ve mutluluğun üzerinden resimler yapmasını severim. En çok etkilendiğim, madenci resimleri. Burada ben, emeği, hüznü ve mutluluğun yanında Zonguldak’ı anlatmak istedim. Sergimde bulunan madenci resmimi 10 günde çizdim ve çizerken ağladım. Etkilenmemin sebebi yerin yüzlerce altındaki emekti. O an her şey alınıza gelebilir. Örneğin; madende yaşanan kazalarda yitip giden canlar, grizular ve aklınıza gelebilecek her şey. Özellikle madenci resmini çizerken madende çekilen haber fotoğraflarından esinlenirim.” dedi.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 20-29 Mart tarihleri arasına kadar açık olacak sergide 50 adet resim bulunuyor.