Her hafta düzenli olarak kentin farklı yerlerinde çocuklara kitap okutarak okuma alışkanlığı hedefleyen Çocuklar Kitap Okuyor ekibi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inci yıl dönümü nedeniyle anma etkinliği düzenlendi. Maden Mühendisleri Odası’nda düzenlenen etkinliğe, Dünyanın en yaşlı gazi unvanına sahip Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Yılmaz'ın yanı sıra Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı Mustafa Coşkun ve çok sayıda çocuk ve veliler katıldı.

15 çocuğun katıldığı etkinlikte konuşan Gühan Çetin, Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için topladıklarını belirterek, “Bir yıldır devam ettiğimiz ‘Çocuklar kitap okuyor’ ekibi olarak, çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için tertiplediğimiz bir kitap okuma etkinliğidir. Ancak bu ay kitap okumak yerine Cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 78’inici yıl dönümünü anmak için topladık. Bugün çok değerli bir konuğumuz var. Dünyanın en yaşlı gazi unvanına ait Hüseyin Kaçmaz’ın oğlu Turgut Kaçmaz. Bize; Atatürk’ü, gazilerimizi ve şehitlerimizi anlatacak. Biz de bunu büyük bir keyif ile dinleyeceğiz. Atatürk’ü özlem ve rahmet ile anıyoruz. Çocuklara Atatürk sevgisini aktarmak için de bu programını tertipledik. Bize hep destek veren Maden Mühendisleri Odası’na, Atatürkçü Düşünce Derneği’ne ve Deniz Yavuzyılmaz’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için şiirler okurken, Turgut Kaçmaz ise Mustafa Kemal Atatürk’ü, gazileri ve şehitleri çocuklara anlattı.

Aycan KARADAĞ