Gazeteci Mustafa Özdemir’in özenle topladığı antika eserler görücüye çıktı:

‘Çöplük’, Ziyaretçi Akınına Uğruyor

Gazeteci Mustafa Özdemir’in hobi olarak uzun yıllardır topladığı antika eşyalar, Güzel Sanatlar Galerisi’nde Zonguldak halkının beğenisine sunuluyor.

21 Aralık Cumartesi Günü açılışı gerçekleştirilen “Dünden Bu güne Eskiye Dair Her şey - Çöplük Antika Sergisi” ziyaretçi akınına uğruyor.

İstanbul Milletvekili Prof. Ümit Özdağ’ın açılış kurdelesini kestiği sergiye siyaset, bürokrasi, iş ve sanat ve eğitim dünyasından yoğun katılım oldu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bölümü Öğrencilerinin geçmiş yıllara ait ölümsüz eserleri seslendirmesi, etkinliğe renk kattı.  

Sergide Zonguldak bölgesi başta olmak üzere ülkenin her yöresinden toplanan ve büyük bir özveriyle saklanan eserler, sergiyi gezenler tarafından büyük beğeniyle izlendi.

Bir yüz yılın her kesitinden parçaların bulunduğu sergi ile ilgili bilgi veren Gazeteci Mustafa Özdemir “Sergide yaklaşık 500 parça eser bulunuyor. Antika olarak nitelenen eserler arasında Zonguldak’ın maden geçmişi ile ilgili olanlardan tutun, insanların sosyal yaşamında kullanılmış olan gayet nadide eşyalara varıncaya kadar her şey bulunuyor. Yani eskiye dair her şey burada var. Bu nadide parçaların bir çoğunu sevdiğim dostlarımdan temin ettim. Bazılarını ise ben satın aldım. Beş yıldır topladığım bu nadide parçaları Zonguldak halkına sunmanın gurunu yaşıyorum” dedi.

“İNSANLAR ESKİYE HASRET KALMIŞ”

Gazeteci Özdemir, Pazar günü olmasına rağmen sergi salonunun dolup taştığını ifade etti. İnsanların eskiye dair şeylere hasret kaldığını belirten Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eskiden kullanıp kenara attıklarımıza bir süre sonra hasret kalıyoruz. İnsanlar çöp diye taş plaklarını çuvallarla çöpe atmışlar. Buraya gelip sergiyi gezince eyvah diyorlar. O yüzden sergimizin adını ‘çöplük’ koydum. Ziyaretçiler gelip bana özellikle teşekkür ediyorlar. Eski günlere gittiklerini söylüyorlar. Umarım sergimizi gezmeyen kalmaz”

Haber: Abdullah Karabacak