Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti’nin verdiği mücadele kapsamında TOKİ Basın Sitesi’nde anahtar teslimi başladı.

Normal şartlarda, basın kuruluşlarının teker teker kapısına kilit vurulduğu dönemde, ayda bir asgari ücret bile eline zor geçen basın emekçileri olarak konut sahibi olacağımızı söyleseler, asla inanmazdık.

Ama bu hayal gerçek oldu. Çok şükür, nasibi olan evine kavuştu.

6-7 yıllık mücadelenin ardından gelinen süreçte bu işin peşini bırakmayan ve yeri geldiğinde haftada bir Ankara’nın yollarını aşındıran ZGC Başkanı Derya Akbıyık ve ekibini tebrik ediyorum.

Mutlu sona ulaşan gazeteci meslektaşlarımız, anahtarı teslim alır almaz, sevinçlerini takipçileriyle paylaştı.

Umarım Zonguldak Basın Sitesi, diğer illere de örnek teşkil eder ve zor şartlar altında çalışan diğer meslektaşlarımız da ikamet sahibi olur.

Zonguldak basın tarihinde bir ilkin gerçekleşmesinde emeği geçen Akbıyık’a teşekkür ediyorum.

Bu, bir hakkın teslimidir.

Artısıyla eksisiyle gazetecileri ev sahibi yapma çabasının başarıyla sonuçlanmasıdır.

Biz de burada, bu başarıda emeği geçenleri tebrik etmekle mükellefiz.

***

SOĞUKSU İÇİN BİR ÖNERİ...


İşin bir de sosyolojik boyutu var…

Biraz kent merkezindeki keşmekeşten uzak, kır havasıyla şehir havası arasında kalıyor Basın sitesi… Yani şehirden uzakta, sessiz sedasız, kendi halinde yaşayan insanların arasına 118 gazetecinin birden komşu olması, ilginç bir durum…

Basın sitesi, inşallah mahalleye renk katar diyorum.

Diyorum; çünkü daha ilk günden mahalledeki sıkıntıları aktarmaya başladılar bile. Dün 102 Sokak dolmuşuyla seyahat ederken sürücüyle biraz mahalle hakkında konuştuk. Sağ olsun kendisi mahalleden geçerken aracın camından uzanarak bir yakının bahçesinden aldığı incirlerden ikram etti. Özelikle güzergâhtaki sıkıntılara değindi. Soğuksu’daki tıkanıklıktan muzdarip olduklarını belirtti.

Site bölgesindeki keşmekeşliğin yanı sıra Soğuksu Pazar yerinin çıkışında Halk Eğitim’in yanında boş olan yerin durak yapılması gerektiğini söyledi. Level hastanesinin oradaki virajın genişletilmesi gerektiğini, böylece Çin işkencesine dönen trafik çilesinden bir nebze olsun kurtulabileceklerini anlattı.

Geçerken baktığımda, haklılık payının olduğunu gördüm. Çünkü Halk Eğitim Merkezi’nin yanındaki o alan bomboş duruyor. Sadece bazı tiryaki öğretmenlerin sigara içme alanı olarak kullanılıyormuş.  
Aslında bu alanın durak yapılarak o bölgedeki trafik sıkışıklığına ve tıkanıklıklara çare bulunabilir. Sadece bir kepçeyle 1-2 saatte yapılabilecek kadar basit bir işten bahsediyorum.

Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, dediğim yeri inceletseler, bana hak vereceklerdir.

İnerken dolmuş esnafına, “Merak etmeyin artık bu durak bizimdir. Ben kendi adıma elimden geldiğince halkın yararına olan işlerde yardımcı olurum” dedim.

Yaşadığımız şehre katkımız olursa ne mutlu!

Öyle değil mi?

FİLYOS, ÇELİK VADİSİ OLACAKMIŞ

AKP Karabük Milletvekili Niyazi Güneş
, Yenice İlçe Başkanlığı'nın Yenice merkez ve köy muhtarlarına verdiği kahvaltıda, Filyos’a değinerek bölgenin çelik vadisi olacağını belirtmiş. Peşinden de "Filyos Liman ve Endüstri Bölgesi üretime başladığında bu bölge çelik vadisi olacak, bu alandan en fazla faydalanan yerlerin başında da bizler geleceğiz” ifadelerini kullanmış.

Sayın Güneş, önce siz, biz değil; “hepimiz” demeyi bileceğiz.

“En çok biz”
demek, “önce biz” demek…

“Önce insanlık”
kazansın.

Zonguldak
’ıyla, Bartın’ıyla ve Karabük’üyle işsizler, güçsüzler iş aş sahibi olsun.

Evine ekmek götüremeyen işsiz gençler kalmasın bu bölgede…

Ama azıcık canlı yaşamını da düşünün.

Doğal hayatı katletmeden, herkes kazanabilir.

En çok biz derseniz, bencillik etmiş olursunuz.

Ona göre…