Minik öğrencilerin tual üstüne yağlı boya ile sulu, pastel, guaj boya ve karakalem tarzında çizdiği 200 eser, sınıfta sergilendi.

Özellikle Soma faciasından esinlenerek göçük altında kalan bir işçi ve ışığı yanan madenci fenerinin resmedildiği tablo ile kent merkezinde lavuar kuleleri(eski kömür yıkama tesisi) ve altında kömür kazan işçilerin tasvir edildiği eser ile Kurtuluş Savaşı ve İstanbul Ortaköy başta olmak üzere birçok resim ziyaretçilerin ilgisini çekti. Küçük öğrenciler ayrıca kendilerini yetiştiren büyüklerinin karakalem tarzında portresini çizerek sürpriz yaptı.

 

SOMA’DAN ETKİLENEN ÖĞRENCİDEN GÖÇÜK ALTINDA KALAN İŞÇİ RESMİ

 

4-A sınıfı öğrencisi Ece Su Halise Öğdür’ün Soma faciasından etkilenerek çizdiği göçük altında kalan madenci, kazma ve geleceğe ışık tutan madenci feneri ve baret resmi, büyük beğeni gördü. Kurs sayesinde resim yeteneğini geliştiren Öğdür, Bilim Sanat Okulu’nda 97 puanla resim dalında okula girmeye hak kazandı.

9 yaşındaki Ece Su Halise Öğdür, resmin “Bu resim çok önemli. Soma’da ölen madencilerden etkilenerek yaptım. Bu resim, kömür çıkarırken ocakta göçük olmuş. Maden işçisi kömürlerin arasında kalmış ve ölmüş. Bareti düşmüş, ancak fenerin ışığı yanıyor. Soma faciasında bir sürü insan öldü. Onları düşünerek bu resmi çizdim. Çok üzüldüm. Aslında Soma’da ölenleri anmak istedim. Resim çalışmalarımızda Mustafa öğretmenimiz çok yardımcı oluyor.” dedi.

Şekerci, öğrencilerin kendi resminin de karakalem olarak çizmesiyle şaşırdığını belirterek teşekkür etti.

Daha sonra resim kursunu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.