Ekin Halk Oyunları Derneği 2’nci kuruluş yıldönümü yemeğinde bir araya geldi. Kilise Yaman Restoran’da önceki akşam düzenlenen yemeğe,

Ekin Halk Oyunları Derneği Başkanı Yusuf Özkul’un yanı sıra, Nesil Halkoyunları Derneği Başkanı Hikmet Bankoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, HASAD Başkanı Orhan Yazıcı, dernek yönetimi, halk oyunları ekipleri ve aileleri katıldı.

Ekin Halkoyunları Derneği Başkanı Yusuf Özkul, yemekte yaptığı konuşmada, derneğe yeni katılan oyuncular ile eski oyuncuların kaynaşması, stres atması ve hemde derneklerinin 2’nci kuruluş yıldönümünü kutlamak amacıyla etkinliği düzenlediklerini ifade etti. Özkul yaptığı konuşmada, “Derneğimize yeni katılan arkadaşlarımız ile eski arkadaşlarımızın kaynaşması amacıyla bu yemeği düzenledik. Düzenlenen yemeğe katıldığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Bu yıl çok yoğun tempolu bir yıl olacak. Hem yurtiçi hem de yurtdışında katılacağımız festival ve organizasyonlarda kentimizi ve bölgemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Biz büyük bir aileyiz ve bu ailemiz her geçen gün daha emin adımlarla büyüyor. Derneğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Özkul’un konuşmasının ardından kuruluş yıldönümü pastası Ekin Halk Oyunları Derneği yöneticisi Kaan Barış Özlü,  Nesil Halkoyunları Derneği Başkanı Hikmet Bankoğlu ve HASAD Başkanı Orhan Yazıcı tarafından kesildi.

Öte yandan etkinlikte eski halk oyuncu ve müzisyenlere teşekkür plaketi de verilirken, etkinlik gecenin ilerleyen saatlerine kadar dans ve müzik eşliğinde devam etti. (Umut ERSES)