Sektörün en iyilerinin belirlendiği 2.Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri (Ace of M.I.C.E.) 22 Ekim Salı  günü Haliç Kongre Merkezi'’nde  “Aslar Sahnede” sloganıyla muhteşem bir geceyle gerçekleşti. En iyi Belediye Festivali kategorisinde Ereğli Belediyesi Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve sanat Festivali 46 kişilik jüri ve halk oylaması ile ilk üçe girerek en iyi festival dalında finale kaldı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık ödül törenine eşi Neriman Posbıyık ile birlikte katıldı. Düzenlenen kokteylin ardından yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılımıyla ödül törenine geçildi. Türkiye’nin önemli isimlerinin ve firmalarının katıldığı ödül törenine ayrıca KKTC Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş da katıldı.

 

46 KİŞİLİK JÜRİ

Gecede 5 ana dalda 29 ayrı kategoride ödüller verildi. 46 kişilik jüri tarafından bütün belediyeler arasından Kdz.Ereğli Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali  En İyi Belediye Festivali dalında Akşehir ve istanbul Şişli Belediyesi festivali ile finale değer görüldü. En iyi Belediye Festivali dalında finalistler arasından birinci yapılan telefon oylaması ile belirlendi. Ereğli halkının da oylarıyla katkı verdiği oylamada Karadeniz Ereğli Belediyesi ile Şişli Belediyesi arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı. Yapılan final oylaması neticesinde oylama neticesinde Ereğli uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali yüzde 46, Şişli Belediyesi yüzde 42 oy alarak birinci oldu. Ödülünü almak üzere sahneye davet edilen Başkan Posbıyık eşi Neriman Posbıyık ile sahneye çıkarak ödülünü aldı

 

BU ÖDÜL EREĞLİ HALKININDIR

Başkan Posbıyık, yaptığı konuşmasında, “Biz Anadolu’dan geliyoruz. Anadolu’nun Karadeniz Bölgesinden geliyoruz. Çağdaş, Demokrat, Atatürkçü Cumhuriyetçi bir kent olan Ereğli halkının sevgi barış, dostluk duygularını iletmekten onur duyuyorum. Eşimle birlikte karşınızda olmaktan ve bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu ödül Ereğli halkınındır. 110 bin kişilik Ereğli’de 20 yıldır kentimizin tanıtımı için Festivaller düzenliyoruz. Bu yıl Tarkan’la birlikte festivalimizin 20. yaşını kutladık ve sayısal olarak Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivalini yapıyoruz. Başta Ereğli halkı olmak üzere bize destek veren herkese festivale büyük katkı sağlayan ve görev yapan belediye personelimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi. (Haber Merkezi)