İnönü Mağarası’nda sürdürülen kazılarda ortaya çıkan bulgular büyük yankı yarattı.  Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’yi en iyi şekilde tanıtarak turizm potansiyelini artıracaklarını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediyesi’nin katkılarıyla İlgili Bakanlık ve Müze Müdürlüğü’nün de onayıyla Bülent Ecevit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün Alacabük Köyü sınırları içinde yer alan İnönü Mağarası’nda sürdürdükleri kazı çalışmalarında ilçe tarihinin 6 bin 500 yıla uzandığını gösteren yeni bulgulara rastlanması yerel ve ulusal medyada yer alan haberlerle gündem oldu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın İnönü Mağarası Kazıları Bilimsel Başkanı Bülent Ecevit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hamza Ekmen ile birlikte mağarada gerçekleştirdikleri tanıtım toplantısının ardından Kdz. Ereğli, 6 bin 500 yıllık tarihiyle bir çok yerel, bölgesel ve ulusal basında yer aldı.

Gazete ve televizyonlar Karadeniz tarihini yakından ilgilendiren bu gelişmeyi izleyici ve okurlarına duyurdu.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli’ye gelen Ankara TRT Haber ekibinin sorularını yanıtladı. TRT Haber’de yayınlanan demecinde İnönü Mağarası’nda elde edilen bulguların Karadeniz tarihinin yeniden yazılmasında önemli etkileri olacağını söyledi.

Posbıyık, Mitolojik tarihiyle Türkiye’nin ve Dünya’nın önemli kentlerinden biri olan Ereğli’yi en iyi şekilde tanıtarak turizm potansiyelini artıracaklarını söyledi.