Ereğli’de ‘Haydi Çık Dışarıya Oynayalım’ Şenliği

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Ereğli Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile ‘Haydi Çık dışarıya Oynayalım’ adı altında unutulmaya yüz tutan sokak oyunların oynandığı etkinlik düzenledi.

Kdz.Ereğli ilçesinde Mayıs ayı boyunca gerçekleştirilecek kültür ve sanat etkinliklerinin ilki ‘Haydi Çık dışarıya Oynayalım’ sloganı ile bugün Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen oyun şenliği saygı duru ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“AMAÇ DOSTLUK VE EKİP RUHUNU GELİŞTİRMEK”


Açılışta konuşan Kdz. Ereğli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Haydar Üzülmez, amaçlarının geçmişte oynanan oyunlar vasıtasıyla geçmişin kültürünü günümüzde de yaşatmak olduğunu söyledi, Üzülmez konuşmasında “Sanal dünyanın oyun anlayışından sıyrılarak unutulmaya yüz turmuş oyunlar ile çocuklar arasındaki kardeşlik, sevgi ve dostluk bağlarını geliştirmek ve ekip ruhlarını kazandırmak istiyoruz” dedi.
Üzülmez’in konuşmasının ardından Erdemir İlkokulu Halk Oyunları Ekibi tarafından yöresel dans gösterileri yapıldı. Daha sonra ilçedeki ilk ve orta dereceli okullardan gelen öğrenciler arasında sırasıyla eskiden sokaklarda sıklıkla oynanan Çember Çevirme, Çuval Yarışı, Halat Çekme, İp Atlama, Yumurta Taşıma ve Balon Patlatma oyunları oynandı. Protokol üyeleri de çocukların oynadığı sokak oyunlarını oynadı. Protokol üyelerinin oyunlar sırasında oldukça zorlandıkları görüldü.


Oyunların bitiminde dereceye giren Okul ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından katılım belgeleri ve hediyeleri verildi. Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal oyunların çok başarılı geçtiğini belirterek öğrenci ve öğretmenlerini kutladı. Oyun şenliğine Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutan Vekili Dnz. Kd. Albay Şeref Aravi, Ak Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Belediye başkan Yardımcıları, belediye meclis üyeleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.(İHA)