Kuruldukları günden itibaren kentteki birçok tabela derneği olarak faaliyet gösteren halkoyunları derneklerine fark atan Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği 7’den 70’e tüm Zonguldaklılara hizmet vermeye devam ediyor.

Zonguldak’ta geçtiğimiz yıl kurulan ve kurulduğu günden itibaren bir çok başarıya imza atmayı başaran Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği, Türk halk dansları ve Dünya danslarının yanı sıra son günlerde revaçta olan Latin Dansları ve Tango Dersleriyle de farkını ortaya koyuyorlar. Ulusal ve Uluslararası halkoyunları festivallerine katılım sağlayan ve ekibiyle birlikte yurtdışında da ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi başaran Çağdaş Anadolu halkoyunları Derneği, ülke içindeki birçok latin dansları ve tango festivallerine katılım sağlayarak Zonguldak’ın adını her yerde duyurmayı başarırken şimdi ise kentte yaklaşık 5 yıldır özlemle beklenen Milonga geceleri düzenlemeye başladı.

Tango derslerine başlar başlamaz üyeleri arasında büyük bir dostluk ortamı oluşturmayı başaran Çağdaş Anadolu Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından 18 Nisan Çarşamba günü Milonga gecesi düzenlenecek. Maden Mühendisleri Derneği Lokali’nde (Üst Cemiyet) gerçekleşecek olan gecenin tüm kentte tangoya merak salan vatandaşlara açık olacağını belirten Dernek Başkanı Ali Arslan, ilk günkü şevkle dansın her alanında aktif olacaklarını belirtti.

ZONGULDAK’TA ULUSAL FESTİVAL TANITIMI

Verdikleri eğitim ve festivallere geniş katılım neticesinde festivallerin tanıtımlarının kentte yapılmasına ön ayak olan dernek, yine bir festival tanıtımına ev sahipliği yapacak.

Uluslararası Eskişehir Dans Festivali tanıtımına ev sahipliği yaptıktan sonra Zonguldak’tan Eskişehir Dans Festivali’ne geniş bir katılım sağlanmasından dolayı latin danslarında Zonguldak’ın da tanınmasını sağlamakta büyük bir emek veren dernek, şimdi ise Koceli’nde düzenlenecek olan Dünya Dans günü kutlaması tanıtımına ev sahipliği yapacak. Zonguldak’ın ilk ve tek 5 yıldızlı oteli olan Dedeman’da 14 Nisan Cumartesi akşamı yapılacak olan latin dansları gecesine Kocaeli’nin yanı sıra Bartın, Karabük, Düzce, Sakarya gibi illerden de katılım sağlanacak.

“BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Çağdaş Halkoyunları Derneği Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Arslan, “Kentte uzun bir süredir birçok halkoyunları derneği olmasına rağmen, bu zaman kadar bu kadar geniş eğitim ağı olan bir kuruluş yoktu. Biz aslında tabela derneği olmak yerine gerçekten aktif ve üyeleri arasında büyük bir dostluk ortamı olan bir yer kurmayı hedeflemiştik. Bu anlamda kurulduğumuz günden itibaren disiplinli bir şekilde adım adım merdivenleri çıkarak bugünlere geldik. İlk olarak halkoyunlarını kentte 7’den 70’e tüm vatandaşların yapabileceğini göstermek amacıyla çocuk, yıldızlar, büyükler ve bay-bayan veteranlar ekibi kurarak buranın herkese açık olduğunu ve müziği duyan herkesin dans edebileceğini insanlarımıza kanıtladık. Sonrasında ise Latin dansları, hip-hop- tango- ortanyal- modern dans gibi birçok alanda da hizmet vererek farkımızı ortaya koyuyoruz. Kurulduğumuz ilk günkü şevk ve heyecanla çalışmalarımıza devam ediyorum. Bizim kapımız herkese açık, derneğimize illaki kayıt zorunluluğu diye bir şeyimiz yok. İnsanlarımız gelip bizim neler yaptığımız yerinde görebilirler. Biz 7 gün boyunca yaptığımız eğitim ve çeşitli sosyal aktivitelerle insanların günlük yaşamdaki yoğunluğunu atabilecek, kafasını rahatlatabilecek, enerjisini atacak, hem spor hem de sosyalleşme anlamında vakit geçirebileceği bir ortam kurduk. Bunu da dediğim gibi ilk günlü şevkle ve heyecanla yapmaya devam edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz” dedi.(Haber merkezi)