Öğrencilerin kendilerine özgü oyun havalarını başarı ile sergilemeleri ilgi ile izlendi

Zonguldak Merkeze bağlı Fatih İlkokulu’nda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir de katıldı. Etkinlikte Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencileri “Sosyal Sorumluluk” projesi kapsamında Fatih İlkokulu’nda çevre düzenlemesi, kırtasiye yardımı, kütüphane düzenlemesi yaptı.

 “Egemenliğimizin teminatı milletimizidir”

Etkinlikte açılış konuşması yapan Fatih İlkokulu müdürü Erdoğan Daşkın egemenliğimizin teminatının millet olduğunu belirterek “Milletimizin teminatı, köyümüzün, şehrimizin, ülkemizin, geleceğimizin, yarınlarımızın, umutlarımızın, hayallerimizin teminatı çocuklarımızdır. Bu gerçeği önceden gören Ulu Önder Atatürk hangi gerçekleri nasıl teminat altına alınacağını bildiğinden bugünü çocuklara armağan etti.” dedi.

“Çocuklar geleceğimizin teminatıdır”

Daşkın konuşmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Akdemir, 23 Nisan’ın dünyada tek olarak kutlanan çocuk bayramı olduğunu ve Atatürk’ün çocuklara verdiği değerle ne kadar büyük bir lider olduğunu söyledi. Akdemir “Ulu Önder Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş tarihini siz çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. Dünya da tek kutlanan çocuk bayramıdır. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Atatürk o yıllarda bunu görmüş sizlere bu bayramı hediye etmiş. Sizler çalışmalarınızla ülkemize katkı sağlayacak ve Atatürk’ün bıraktığı mirasa sahip çıkacaksınız.” dedi.

Konuşmalarının ardından etkinlik çocukların oynadığı oyunlarla devam etti. (Aykut KARA)