Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) tarafından “2020 Yılı Kültür Ödülü”ne layık görülen Şehir Dergisi Sahibi İbrahim Tığ ödülünü aldı.

ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun ile ZOKEV Mütevelli Heyeti Başkanı Aykut Kırbıyık, Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’u ziyaret etti.  Pandemi nedeniyle yapılamayan ödül sunumu Başkan Bozkurt’un makamında yapıldı. İbrahim Tığ, ödülünü Başkan Çetin Bozkurt, Kürşat Coşgun ve Aykut Kırbıyık’ın elinden aldı.

Başkan Bozkurt yaptığı konuşmada, “İbrahim Tığ kardeşimizin Devrek, Zonguldak ve ülkemiz kültürüne yaptığı hizmetler ortadadır. Ortaya koyduğu başarılı çalışmalar geçmiş ile gelecek nesiller arasında bir köprü vazifesi görmektedir. Devrek’ten ülke geneline Şehir dergisiyle seslenen Tığ, bu güzel çalışmasıyla da hemşerimiz, ilçemizin yüz akı Rüştü Onur’un da vasiyetini yerine getiriyor. Ne mutlu ki Devrek kültürel ve sanatsal anlamda da ülkemiz için önemli yer tutuyor. Bu vesileyle İbrahim Tığ’ı kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun da yaptığı konuşmada, Şehir Kültür ve Sanat Dergisi’nin, Zonguldak’ın simge şairi Rüştü Onur’un düşü olarak İbrahim Tığ tarafından çıkarıldığını belirterek, “17 yıldır kesintisiz olarak yayın hayatını sürdüren dergi, bugüne kadar çıktığı 147 sayıda yüzlerce şair ve yazarı sayfalarına konuk etti, birçok genç yazarın ilk ürünlerine yer vererek edebiyat dünyasına katılmasını sağladı. İçinde yer alan yazarların zenginliği ve ürünlerinin niteliği yerel edebiyat dergisi sınırlarını çok aşan dergi, Devrek ve Zonguldak’ın bir kültür kenti olarak tanınmasını sağladı, kentin edebiyata açılan penceresi oldu. Anadolu’da zor koşullarda da olsa, nitelikli dergi çıkabileceğinin kanıtı olan Şehir, Rüştü Onurlarla başlayan bir geleneğin takipçisi olarak edebiyat dünyasında saygınlık kazandı. Oluşturduğu külliyatla, kentin kültür hazinesine de büyük değer katan Şehir Kültür ve Sanat Dergisi tüm bu nitelikleriyle ZOKEV 2020 Kültür Ödülü’ne layık görüldü.”diye konuştu.

ZOKEV Yöneticileri Coşgun ve Kırbıyık, Tığ’a plaket ve teşekkür belgesi sunup, Şehir’in uzun ömürlü olması dileğinde bulundu.