Genç Ressamların Eserlerinden Oluşan Sergi Açıldı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özbaşakçı Sanat Evi’nde yıl boyu yağlı boya ve kare kalem kursu gören yaklaşık 30 öğrencinin yaptığı tablolardan oluşan resim sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Kdz. Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Özbaşakçı Sanat Evi’nde yaklaşık bir yıldır yağlı boya tablo ve kara kalem eğitimi alan ressamlar el emeklerini düzenledikleri sergide sanatseverlerin beğenisine sundu. Kursiyerlerin yaptığı tablolarından oluşan serginin açılışını Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, ünlü ressam Mehmet Ali Özbaşakçı, Alaplı Eski Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve Özbaşakçı Sanat Evi Resim öğretmeni Vasfiye Bostan birlikte yaptı.
Serginin açılışında konuşan Ressam Mehmet Ali Özbaşakçı, en büyük hayalinin dünyanın en güzel çiçekleri olan çocuklara resim sanatını öğretmek olduğunu belirterek, sergilenecek eserleri hep birlikte görmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özbaşakçı konuşmasında “Bu öğrencilerimizi ve öğretmenleri Vasfiye Bostan’ı alkışlamanızı istiyorum. Kendisi de benim öğrencimdir. Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun’da benim öğrencimdir” dedi.
Serginin açılışında Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal adına bulunduğunun ve kendisinin başka bir programı dolayısıyla açılışa katılamadığını dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Alptekin Dursun, serginin herkese hayırlı olmasını diledi.
4 gün boyunca açık kalacak olan sergideki tablolar satışa sunulurken, genç ressamlar sanatseverlerin tablolarına ilgi göstermelerini istedi. (İHA)