Gazetemiz Yazarı Kadir Tuncer, 6. Kitabını yayınladı.

Madenci Anıtı’nda yeni kitabı 'Güneşe Hasret II'yi ilk olarak gazetecilere tanıtarak basın açıklaması yapan Kadir Tuncer, “Sokaklar özgürlüktür. Ben sokakları yazdım. Aynı zamanda berekettir. Benim kitabım bunun eseridir. Nice zamandır vatandaşlar ‘Güneşe Hasret’ kitabının ikincisi çıkacak mı diye soruyordu. Uzun bir çabanın sonucu sokaklardaki deneyimlerimizi ve yaşananları kaleme alarak ikinci cildini çıkardık. Benim için mutluluk verici bir gün. İnşallah bu eserimiz de önceki kitabımız gibi ilgi görecektir. Elimde başka kitap taslakları da var. Onları da kitaba dönüştürerek kitap sayısını 10’a çıkarmayı hedefliyorum.” dedi.

Gazetecilerin “İlk okul mezunusunuz; ama kitaplar yazarak gençlere örnek oluyorsunuz. Kitap yazma fikri nasıl çıktı?” sorusu üzerine Tuncer, şunları söyledi:

“Ben ilk okuldan sonra eğitim hayatıma devam edemedim. Ama okumak ve araştırmaktan hiç vazgeçmedim. Elime geçen gazete ya da kitabı okumak, bunlarla ilgili sentez yapmak, bazı olayları incelemek ve toplumsal hadiseler üzerine düşünmek, en büyük zevklerim arasındaydı. Bir tarafta maden ocağında işçilik yaparken diğer taraftan sendikal mücadele ve işçi sınıfı üzerine aktif görevler yapmaktan da geri durmadım. Özellikle toplumsal ve kültürel çalışmaları hayatımın odak noktasına koyduğum için belli bir birikim oldu. Kitap yazma bu birikimin sonucudur. En zor günümde vefasından ödün vermeyen başta eşime ve zor günümde destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah sağlık verdikçe yazmaya devam edeceğim”

Tuncer, Güneşe Hasret – II kitabının ‘söyleşi ve imza’ töreninin 18 Mart 2019 Pazartesi Günü Madenciler Odası Lokali’nde Saat 18.00’de yapılacağını kaydetti.

KADİR TUNCER KİMDİR?

Zonguldak’ta 1949 yılında doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. Özel sektörde çeşitli işlerde çalıştı. Ereğli Kömür İşletmesine yer altı işçisi olarak girdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) kurucuları arasında yer aldı. Aynı partinin Zonguldak il örgütünde yöneticilik yaptı. Siyasal düşüncelerinden dolayı birçok kez gözaltına alındı. 12 Eylül 190 askeri darbesi döneminde toplam 3,5 yıl tutuklu kaldı. Hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine tekrar TTK’ya girdi ve oradan 1991 yılında emekliye ayrıldı.