Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin 12’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında Cumartesi günü Yaman Kilise restaurantta dayanışma yemeği düzenlendi.

 Dayanışma yemeğine Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Canlı müzik eşliğinde başlayan dayanışma gecesinde üyeler bir yılın stresini dans ederek ve halay çekerek attı. Dayanışma gecesi gecenin geç saatlerine kadar devam etti.

‘’ 12 yılı devirdik’’

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, 12 yılı aşkın bir süredir dernek çatısı adlında faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyerek, ‘’Bildiğiniz gibi artık geleneksel hale geldi. Kalabalık bir aile olduğumuz için ancak bu mekanda bir ya da iki kere gerçekleştirebiliyoruz. Aramıza yeni katılan üye olan bizlerle birlikte beraber olan arkadaşlarımıza da şimdiden hayırlı olsun diyorum. Bugün 12’inci yılımızı devirdik. İnşallah nice 12 yıllara. Bu dernek sizlerin katılımıyla devam edecektir’’dedi.

‘’Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olduk’’

Dernek ve Spor Kulübünü birleştirdiklerini ifade eden Yıldız, ‘’Bildiğiniz gibi geçen yıl çok yoğun faaliyetlerde bulunduk. Bu yıl yine Ekim ayında Kasım ayında başladık çalışmalara. Biz sürekli bir yarış halindeyiz. Bu yarışta kendi aramızda yarış.  Yeni dönemimize başladığımızda İlk yaptığımız iş biliyorsunuz ki biz kurum adı altında faaliyetlerimize devam ediyorduk. Hem dernek hem de spor kulübü. Yaptığımız görevlerin daha hızlı yürütülebilmesi için bu iki kurumumuzu birleştirdik. Şuanda ki adımız Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği oldu’’şeklinde konuştu.

‘’Spor Kulübü olduğumuz için hentbol branşına da yöneldik’’

Halay Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Ramazan Yıldız, spor kulübü oldukları için hentbol branşına da yöneldiklerini söyleyerek, ‘’Bu bir şeyleri gerçekleştirirken arkadaşlarımız, çok yoğun mesai harcadılar. Bu yıl yıllardır hayalini kurduğumuz bir şey vardı. Halk Oyunları ve Türk Halk Müziği bir bütündü. Derneğimiz bünyesinde bir Türk Halk Müziği korosu oluşturduk. Şuanda gerçekten içimizden çıkan bir faaliyet. Yurt içi ve yurt festivallerimiz olacak. Yarışma faaliyetlerimiz olacak. Spor Kulübüne dönüştüğümüz için spor branşına da yöneldik. Hentbol branşında spor kulübü olara devam edeceğiz. Bu yıl hepimiz için halay yılı olsun’’dedi.

Emre Can BAYRAM