Kilimli Halkevi’nin Öğrenci Kolektifleri ile birlikte düzenlediği “Okumuş insan halkın yanındadır” adlı yaz okulu düzenlenen bir şenlikle sona erdi. 29 Ağustos Cuma akşamı Halkevi bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe öğrenci aileleri ve Kilimli Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın yanı sıra kentteki sivil toplum örgütü temsilcileri geniş bir şekilde katıldı. Tüm öğrencilere sertifikalarının da verildiği şenlikte kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Aslankılıç emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Halkevi’nin yeni yönetimini kutluyorum. Çalışmalarıyla Halkevi’ni büyütüyorlar. Görüyorum ki burada çok sayıda aile var. Daha çok çalışma, daha çok aileye ulaşmak demektir. Kendilerinden kültür sanat alanında daha çok çalışma bekliyoruz. Halkevi’ni büyütelim, Kilimli’yi büyütelim.” dedi.

BAYRAKTAR: “HALKEVLERİ İÇİN HER EMEK DEĞERLİDİR”

Şenlik Kilimli Halkevi Temsilcisi Halit Bayraktar’ın konuşmasıyla başladı. Matematik, Türkçe, yabancı dil gibi temel derslerin yanı sıra drama, müzik, el sanatları gibi çalışmalarla çocukları bilim ve sanatla tanıştırdıklarını söyleyen Bayraktar , “Eşit özgür aydınlık insanların ülkesini yaratmak için siz de bir şey yapabilirsiniz. Halkevlerinde herkesin alacağı veya vereceği bir şey mutlaka vardır. Destek verebilirsiniz, ders verebilirsiniz, öğretebilirsiniz, öğrenebilirsiniz. Anlatabilirsiniz, dinleyebilirsiniz. Emeğinizi bağışlayabilirsiniz, zamanınızı bağışlayabilirsiniz, paranızı bağışlayabilirsiniz. Koromuza katılıp bizimle birlikte türkü söyleyebilirsiniz, ekibimize katılıp halkoyunu oynayabilirsiniz. Broşürümüzü alıp arkadaşlarınıza iletebilir; arkadaşlarınızı alıp halkın haklarını savunduğumuz mitingimize, yürüyüşümüze, toplantımıza katılabilirsiniz. Çay demleyebilir, sofra toplayabilir, kalem tutabilir, çocukları sevebilirsiniz. Halkevleri için her emek değerlidir. Her insan değerlidir. Sadece bugün için değil, insanlarımızın ve ülkemizin geleceği için de bir şeyler yapmak istiyorsanız mutlaka Halkevlerine bir uğramalısınız. Birkaç saatlik bir zamanınızı bağışlamaktan çok kaybınız olmaz. Bekleriz!” diyerek sözlerini tamamladı.

ÇOCUKLAR ÖĞRENDİKLERİNİ SERGİLEDİ

Halkevlerinin “Okumuş insan halkın yanındadır” kampanyası çerçevesinde yaptığı çalışmaları konu alan belgeselin de gösterildiği şenlikte çocuklar şiirler okudu, metnini birlikte yazdıkları drama gösterisi yaptı. Oluşturdukları koro ile kursta öğrendikleri şarkıları seslendiren çocukların son derece mutlu olduğu gözlendi. Her çocuğa farklı bir sivil toplumu yöneticisinin sertifika vermesiyle gerçekleştirilen törenin ardından şenlik coşkulu bir şekilde sona erdi. (Mete Arif Tokmak)