Trafik kazalarının nedenlerini sorgulamak, tartışmak amacıyla düzenlenen geleneksel “Hayatımız Trafik” etkinlikleri 20 Kasım 2016 pazar günü başlıyor. SergiOdasından verilen bilgilere göre aynı gün İbrahim Akyürek'in "Hayatımız Trafik" başlıklı fotoğraf sergisi açılacak ve iki film gösterisi gerçekleşecek. Ayrıca, 2016 yılının “Trafik Canavarı” açıklanacak.     

İlk kez 2012 yılında Zonguldak'ta SergiOdası tarafından düzenlenen "Hayatımız Trafik" Etkinlikleri "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" çalışmalarının paralelinde yapılıyor. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen "Trafik Mağdurlarını Anma Günü" 1993'den bu yana Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenleniyor.

Federasyonun bir açıklamasında, Avrupa'da her yıl 15 yaş altında bulunan 1100 çocuğun trafik kazalarında hayatını kaybettiği, 100 bin çocuğun ise ciddi bir şekilde yaralandığı belirtildi. Yine bu açıklamaya göre Dünyada trafik kazalarında ölen 1 milyon 300 bin insanın beşte birinin yaşı 15'in altında çocuklar. Federasyon bu açıklamayı 14 Mart 2012'de İsviçre'de meydana gelen ve 22'si çocuk 28 kişinin ölümüne yol açan trafik kazasından sonra yaptı.

  Programda altı film gösterisi var 

Etkinlik programında yer alan altı filmin açıklanan gösteri tarihleri şöyle: 20 Kasım Pazar Yeşil Işık ve Yolların Prensi, 22 Kasım Salı Gişe Memuru, 24 Kasım Perşembe Vali, 26 Kasım Cumartesi The Goods-HIzlı Yaşa Hızlı Sat ve Tuğba Bozkurt ve İlkem Ulutaş'ın 27 dakikalık Üç Nokta belgeseli.  

İbrahim Akyürek'in bir ay açık kalacak "Hayatımız Trafik" başlıklı fotoğraf sergisi ise Trafik Güvenliği Kitaplığı'nın da bulunduğu çay ocağında açılacak.

 2016 Yılının "Trafik Canavarı" belli oluyor

“Hayatımız Trafik” etkinliklerine paralel olarak konan “Trafik Canavarı” ödülü de 20 Kasım pazar günü belli olacak. İlk kez 2014 yılında açıklanan ödül Hakan Akarsu (Cuımhuriyet Gazetesi Otomobil Sayfası), Timur Akkurt (Birgün Gazetesi Tekno Safari Köşesi) ve Metin Köklüçınar (Sözcü Gazetesi Otomotiv Editörü) arasında paylaştırıldı. 2015 yılında ödül, Birgün Gazetesi'nde Oto Safari sayfasını hazırlayan Ersoy Yaşar'a verildi.

 "Hayatımız Trafik 2016" Etkinlikleri, trafik kazası sonucu yaşama veda eden gazeteci, atletizm uzmanı Cüneyt Koryürek ile Zonguldak'ta bulunan madenci heykelinin de yaratıcısı olan heykeltraş Tankut Öktem anısına gerçekleşecek.

Zonguldak’ta 17 yıldır kültür sanat ortamı sunan SergiOdası 2012’de Trafik Güvenliği Kitaplığı oluşturdu. 2012, 2013, 2014, 2015 yıllarında trafik cinayetlerine karşı sanatı yardıma çağırdı ve “Hayatımız Trafik” başlığı altında bir dizi kültür-sanat programı hazırladı. Program, aynı zamanda sanatçılara, akademisyenlere, gazetecilere trafik kazalarında yaşanan acılara dikkat çekmeleri için bir çağrı niteliği taşıyor.