Dünya Kitle iletişimi ve Araştırma Vakfı, Avrupa Birliği desteğiyle üstlendiği Karadeniz bölgesinde Çevre için Medya ve İletişim Ağı projesi çalıştaylarına başladı.

Dünya Kitle İletişim Araştırma Vakfı Başkanı İnci Demirkol’un verdiği bilgilere göre Profesyonel-amatör bütün habercilerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin davet edileceği çalıştaylar, Zonguldak, Sinop, Ordu, Trabzon ve Artvin dahil olmak üzere toplam 5 kentimizde düzenleniyor.

İlk toplantı 1 Ağustos cumartesi günü saat Zonguldak’ta  saat 11.00’da Maden Mühendisleri Odası lokali’nde gerçekleştirilecek.

Çalıştaylarda, 5 uzman profesyonelin kendi alanlarında vereceği eğitimin yanı sıra, ekoloji, çevre haberciliği, sosyal medyanın gücü ve kullanımı, yurttaş haberciliği, kamera kullanım teknikleri, çevre ve basın hukuku konusunda da çalışmalar düzenlenecek.

Çalıştaylar’da  deneyimli medya mensupları, ekoloji uzmanı, hukukçu, akademisyenler,bilgisayar uzmanı, sosyal medya uzmanı ve aktivistler kendi bilgi ve tecrübelerini aktaracaklar.

Proje bölge insanlarını internet gazeteciliği konusunda bilgilendirmek ve yeni medya olarak tanımlanan içinde facebook, twitter, instagram, youtube’un olduğu haber ve video paylaşım sitelerindeki haber akışını takip edebilmelerini ve bizzat haber kaynağı, haber veren/verebilen konumuna ulaşabilmesini, aktif kullanıcılar haline gelebilmesini sağlamayı amaçlamaktır.

Ayrıca, proje kapsamında oluşturulan ortak kullanımlı bir web portalı ile tüm Karadeniz Bölgesi habercilerinin ve sivil platformların seslerini daha güçlü duyurabilmelerini sağlamak amaçlanmaktadır.

Ayrıca vakıf çevre duyarlılığını sürekli kılmak maksadıyla tüm çalıştaylarda elde edilen görselleri kullanarak bir belgesel yapılmayı planlanmaktadır.

Sivil toplumu oluşturan bireylerin tarafsız ve hızlı haber alabilmelerinin sağlanması ve bu bağımsız haber kanallarının devamlılığının korunması durumunda kişilerin şahsi düşünce ve davranışlarında oluşması beklenen değişimlerin sonuç olarak ait oldukları topluma da olumlu katkısı olacağı herkesin malumudur.

Vakfın bu projedeki nihai hedefi, bölgedeki çevre duyarlılığının arttırılması için, medya emekçilerinin, özellikle yeni medya kaynaklarını daha etkin kullanabilmesini sağlamak, tüm dünya ile birlikte ülkemizde de artan yurttaş gazeteciliği hareketini desteklemek, bölge insanlarını bizzat haber kaynağı, haber veren aktif kullanıcılar haline getirmektir.