Zonguldaklı Yazar İrfan Yalçın son şiir kitabı “Sisler İçinden” ile “Aşkın Yedi Rengi” adlı son romanını ZOKEV’in ev sahibi olduğu etkinlikte imzalayacak

 

Zonguldak’ın yetiştirdiği en değerli yazarlardan İrfan Yalçın peş peşe iki kitap birden yayımladı. Yalçın, ilk şiir kitabı “Sisler İçinden” ile “Aşkın Yedi Rengi” adlı son romanını, 29 Kasım Salı günü düzenlenecek bir etkinlikle Zonguldaklı okurlarıyla buluşturacak. Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV)’nın ev sahipliği yapacağı etkinlik, TMMOB Maden Mühendisleri Odası lokalinde yapılacak. Saat 18.00’de başlayacak etkinlikte yazar, kitaplarıyla ilgili okurlarla bir de söyleşi yapacak.

 

ROMANLARINDAKİ ŞİİRSEL DİLİ MERAK EDENLER İÇİN: SİSLER İÇİNDEN

Berfin Bahar Yayınları arasında çıkan “Sisler İçinden” İrfan Yalçın’ın ilk şiir kitabı. Kitap Yalçın’ın yazarlık yaşamı boyunca ürettiği toplu şiirlerden oluşuyor. Kitabın tanıtım yazısında, “Karanlıktan geçmenin mücadelesinde hep aydınlığın yanı başındaydı o. Aslında romanlarını okurken yakaladığınız şiirsel dilin nereden geldiğini hep merak etmişsinizdir. Merakınızın yanıtıdır bir anlamda bu kitap. Bu kitap, kavga şiirlerinin sessiz gibi görünen çığlığıdır. Genç kuşaklar ya da toplumcu gerçekçi edebiyatımızın usta adlarından İrfan Yalçın’ın şair kimliğini bilmeyenler, elli yıl gerilere giderlerse onun şiirsel varlığını bulacaklardır. O, ta o zamanlarda vatanını ve insanını sevmenin destancısı olmaya karar vermiş ve tüm varlığını destanın yazılmasına ve yaratılmasına adamıştır. ‘Sisler İçinden’, toplumcu gerçekçi şiire ‘slogan şiir’ diyenlere çırılçıplak bir yanıttır ve Türk Edebiyatı’nda İrfan Yalçın’ın manifestosudur” deniliyor.

 

SEVGİDEN VE İNCELİKLERDEN TAVİZ VERMEYEN SÖZCÜKLER

Kaynak Yayınları arasında çıkan “Aşkın Yedi Rengi” ise İrfan Yalçın’ın son romanı. Yalçın bu romanıyla, okuru taşra bir deniz kenti olarak betimlediği Zonguldak’ta yeşeren çocukluk sevisinin naif dünyasından, gerçeğin soğukluğuyla yoğrulmuş büyük kentlerin yalnızlığına götürüyor. Hep olduğu gibi, hiçbir zaman hümanist bakış açısından sapmadan, sevgiden ve inceliklerden taviz vermeyen sözcükler ve şiirsel bir dille ördüğü kitap yazarın 11. romanı olarak raflarda yerini alıyor.

 

KENTİMİZİN, KÖKLERİ EN DERİNLERİNDEKİ ULU ÇINAR

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Kalafat, “İrfan Yalçın yalnız Zonguldak’ın değil Türk edebiyatının en değerli isimlerinden biri. Kendi özgün dilini, biçimini kurarak edebiyatımızın doruklarına tırmanmış büyük değerimiz, peş peşe yayımladığı kitaplarla adeta bizlere ödüller veriyor. Aynı zamanda kentimizin, kökleri en derinlerindeki ulu çınarı olan İrfan Yalçın’ı bir kez daha kendi kentinde ağırlamaktan, Zonguldaklılarla buluşturmaktan onur duyuyoruz. Kitapsever tüm Zonguldaklıları İrfan Yalçın aydınlığına davet ediyoruz” dedi.