Ogün Mert Kurt'un kısa filmi "Satış" Filyos Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda seyirci ile buluştu. İşsizlik girdabında çaresizlikten uyuşturucu satışına başlayan bir gencin yaşadığı dramı anlatan filmi Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve kalabalık bir seyirci topluluğu izledi. Filmde görev alan oyuncuların da katıldığı gösterimden sonra yapılan söyleşide Kurt, arkadaşlarının önerisi ile işsizlik ve uyuşturucu konusunu ele aldığını, kanayan bir yaraya parmak bastığını belirtti.

   Senaryosunu genç yönetmen Ogün Mert Kurt'un yazdığı "Satış"ın çekimi bir yıl önce COVİT - 19 şartlarında Filyos'da yapıldı. Teknik ekipde Kurt'un sinema okulu ve kurs arkadaşlarının görev aldığı filmin oyuncu kadrosunu da Filyos ve Zonguldak'dan arkadaşları oluşturdu.

Oyunculardan Berkay Kolçak, işsizliğin gençleri çaresizliğe ittiğini ve rol aldığı "Güven" karakteri gibi çevresinde tanıdığı yüzlerce gencin olduğunu söyledi.

   Filyos Hürriyet Kültür Merkezi yöneticisi emekli öğretmen Hürriyet Yıldız, Kurt'un önerisi ile filmde görev aldığını, rol gereği kendisinden iş isteyen "Güven"e, işçiye ihtiyacı olmadığını söylerken içinin burkulduğunu belirtti.

   Filmde anne rolünde görev alan Birgül Bayoğlu, kapı komşusu Ogün Mert Kurt'un üniversitede sinema okuduğunu öğrendiğinde "bir film çekersen bana da rol ver" dediğini ve bu isteğinin gerçekleşmesinden çok mutlu olduğunu söyledi.

   Filmin müziklerini düzenleyen  Trabzon KTÜ Güzel Sanatlar Müzik Bölümü Öğr. Görevlisi Aytaç Köktürk, gençlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu, görünmeyeni görünür kılan sanatın Filyos'da her alanda yaygınlaştırılması için çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

   Filyos Belediyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Ekrem Bilir, kısa film dalında "Satış"ın Filyos'da ilk örnek olduğunu ve böylesi çalışmaları Belediye olarak her zaman destekleyeceklerini söyledi.

    23 dakika 32 saniye süren satış filmi için her türlü çabayı gösteren Ogün Mert Kurt'un annesi Türkan Kurt ve babası Özdemir Kurt'a saygı alkışının yapıldığı buluşmanın sonunda genç yönetmene arkadaşları çiçekler sundular.