Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından, Zonguldaklı Çizerler Karma Karikatür Sergisi Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı.

Zonguldaklı karikatürcüler Kurtuluş Ayyıldız, Mehmet Baltaoğlu, Kürşat Coşkun, Fahri Eyican, Ümit Kartoğlu, Ayhan Kiraz, Sezai Oruç, Burhan Solukçu, Behzat Taş Mete Arif Tokmak ve Şafak Tortu’nun karikatürleri 7 Şubat’a kadar sergi odasında sergilenecekler.

Karikatürcüler Derneği Zonguldak Temsilcisi Kürşat Coşkun, sergi hakkında gazetemize yaptığı açıklamasında;  “Kari- Karma-Katür adlı Zonguldaklı karikatürcülerin katılımıyla oluşturulan ilk sergi 1988 yılında açılmıştı. Bu sergiler 1996 a kadar devam etmişti. 20 yıllık bir aradan sonra yeniden Zonguldaklı karikatürcüleri bir araya getirdik. İkisi şuanda aramızda olmayan kaybettiğimiz ama diğer 9’u Zonguldak’ta veya başka yerlerde yaşayan Zonguldaklı 11 karikatürcüler ile birlikte hazırladığımız sergi oldu bu toplam 33 karikatür sergiliyoruz. Arkadaşlarımızın son dönem çalışmalarından oluşan bir sergi bugün açıktık sergiyi ve 1 hafta süreyle açık kalacak. Zonguldaklıları sergimize bekliyoruz” dedi.  Barış DOĞAN