Zonguldak Belediyesi’nin yapmayı planladığı, ‘Kent Müzesi’ projesi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir;

“Kentin tarihini ve kültürünü anlatabilmek”

Zonguldak Belediyesi tarafından kurulması planlanan ‘Kent Müzesi’ ile ilgili 3’üncü bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda; Mehmet Çelikel Lisesi Vakfı, Endüstri Meslek Lisesi Vakfı, Yayla Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden temsilciler katıldı. Ayrıca toplantıya, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’de katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Akdemir, “Bizim amacımız; gelecek nesillere, kentin tarihini ve kültürünü anlatabilmek” dedi.

Katılan kurumların yaptığı çalışmada eğitim ön plandaydı. Çalışmalarda; Yayla Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin çalışmaları, Mehmet Çelikel’i anlatan çalışmalar, Zonguldak’ın ilk üniversitesi Maden Mektebi ve Sanat Okul’un kayıtları sunuldu.

Toplantıda konuşan Muharrem Akdemir, bu projede amaçlarının, kentin kültürünü gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirterek, “Özellikle kentler geçmişiyle anılarak gelecek nesillere aktarılmalıdır. Meclis üyesi arkadaşlarımız böyle bir fikirde bulundular ve bu çok hoşumuza gitti. Bizim amacımız; gelecek nesillere, kentin tarihini ve kültürünü anlatabilmek. Şehrimiz adını bunu geliştirip, başarmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Aycan KARADAĞ