Zonguldak’ın Ereğli İlçe Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından, 1950-53 yılları arasında yaşanan Kore Savaşı’nın anılarını anlatan ‘Kore Savaşı Unutulmamalı’ konulu fotoğraf sergisi, Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu’nda açıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile açılışı yapılan sergiye, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Belediye Başkan Vekili Ayhan Atay ve bazı daire müdürleri, mahalle muhtarları, Karadeniz Bölge Komutanlığı subay ve askerleri, yaşayan 2 Kore Gazisi Emekli İstikam Çavuşu Turan İnan ve Emekli Kıdemli Albay Cevdet Evinç ile diğer gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Sergiye gelen tüm konuklara "‘Kore Savaşı Unutulmamalı’ konulu fotoğraf sergisine hepiniz hoş geldiniz" diyen Başkan Vekili Atay, açılışta yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Amacımız, bu fotoğraf sergisiyle sizleri geçmişe götürmenin yanında vatan uğruna ölümü göze almış kahraman gazilerimizi onurlandırmaktır. Bu bağlamda Ereğli’den giderek Kore’de savaşmış iki kahraman gazimizle ve vatan için savaşmış tüm gazilerimizle de ne kadar gurur duysak azdır. Bu vesileyle son günlerde ülkemizin birlik ve beraberliğini bölmeye yönelik yaşanan terör olaylarında hayatlarını yitiren şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlık dolu bir ömür diliyorum.”
Sergi sonrası savaşı anlatan iki Kore gazisinin röportajının yer aldığı kısa film izlendi. Kore gazileri, protokole ve denizci askerlere Kore savaşını ve savaş ile ilgili detayları anlatarak sergiyi gezdirdi.
19 Eylül 2015 tarihine kadar gezilebilecek olan fotoğraf sergisi, daha sonra düzenlenen kokteyl ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.