Kozlulular Turizm Haftasını kutladı

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında Kozlu’da bir program düzenlendi.

Programda minik öğrenciler çeşitli gösterilerle izleyicilere keyifli anlar yaşatırken, gerçekleştirilen model uçak ve kano gösterisi büyük beğeni topladı.

Kozlu Limanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, Kozlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mansur Gök, Kozlu İlçe Emniyet Müdürü Serkan Şahin’in yanı sıra çok sayıda vatandaş ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

İlk olarak kürsüye çıkan Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin turizmin bir ülkenin kalkınmasında çok büyük bir rolü olduğunu ifade ederek, “Turizm bacasız fabrika gibidir. Ülkelerin kalkınmasında turizm büyük önem arz eder. Bu anlamda, ülkemizde, Kozlu’muzda özellikle Zonguldak bölgemizin tamamını kapsayan madenlerimizdeki olumsuz durumlar ve bunların iyileştirilmesi yanında, turizmin ve diğer sanayi atılımlarının da yapılması büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Kozlu gerçekten Zonguldak’ta gözde bir yer, sadece diğer iller içinde öyle bir yer. Buradaki tesislerde, alışveriş merkezlerinde, aqua parkta, bir ay sonra plajlarda biz göreceğiz. Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ertan Şahin çok çalışkan, kaymakamımız da aynı şekilde çok çalışıyor. Burası bildiğiniz gibi Türkiye’nin en büyük beldesiydi, şimdi ise ilçe oldu. Burada bir uyum var” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin turizm pastasını büyütmek olduğunu ifade eden Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap, “Dünyada turizmin büyük bir pasta olarak nitelendiren ülkemiz olarak biz bu pastanın yüzde üçüne talibiz. Bizim hedefimiz bu pastayı büyütmek. İlimiz de bu pastadan payını düşeni almak için çabalıyor. Bizler de buna öncülük yapıyoruz. Bizler maden kültürümüzü unutmadan bunun için maden müzemizi son aşamasına getirdik. Aynı zamanda tarihsel bir kültüre de sahibiz” dedi.

Zekai Kasap’ın konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Vekili- Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya konuşmasında, “Zonguldak doğal ve kültürel güzellikleriyle ve tarihi dokusuyla alternatif turizm alanında çok ciddi mesafeler kat etmeye aday bir ilimizdir. Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki Zonguldak ekonomisi ve sosyo-kültürel yapısı için alternatif turizm alternatifsiz bir alan. Zonguldak'ı alternatif turizmde alternatifsiz bir duruma getirmek zorundayız” şeklinde konuştu.(İHA)