Türkiye’nin ilk madenci korosu olmasıyla övünülen "Madenci Korosu"nun gasp edildiği tartışmaları gündeme damgasını vurdu. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, madenci korosunun Mustafa Kömürcü ve Fatih Halk Eğitim Merkezi tarafından gasp edildiğini ileri sürdü.

Sezgin’in gündeme getirdiği madenci korosuyla ilgili paylaşımı ve cevaplar şöyle:

“Zonguldak kent konseyi tarafından oluşturulan madenci korosu Mustafa kömürcü ve fatih halk eğitim merkezi tarafından gasp edilmiştir.

Bu konuda oynanan oyunları ortaya koyarak kamuoyunu bilgilendirmek adına basın toplantısı yapılacaktır.”

SOSYAL MEDYADA BİR BİRİNE GİRDİLER

Bu paylaşımın ardından madenci korosunda görev alan madencilerden Madenci Berkant Köktürk isimli kullanıcı, “YORUMU SİLMEK KOLAY..DEMEK Kİ DOĞRUYU DEMİŞİZ..TEKRAR YAZIYORUM.

Konseyin kurduğu topluluk olduğunu iddia ettiğiniz madenci korosunun konserine bir başkan olarak gelmeyi bile çok gören sayın Yesari Sezgin Bey, konser amacından fazlasına ulaşınca Tüm ülke genelinde haddinden fazla ses çıkarıp ilgi uyandırınca mı sahiplenme durumunuz söz konusu oldu? Konser de sesçilerin bile parasını ödemekten aciz Kent Konseyi bu konuda değil yerel, genel basında bile konuşma yapsa boş. Bu koro ne kent konseyinin ne de Fatih Halk Eğitim Merkezinin korosudur bu koro madenci ve Zonguldak halkının korosudur. Artık koro kent konseyinin olamayacağı kadar büyüdü halka mal oldu Yesari Bey, destek vermiyorsunuz anladık, bari köstek olmayın.” dedi.

Sezgin ise bu yoruma şöyle cevap verdi:

“Madenci Berkan Köktürk koroya seni kim çağırdı koroyu kim oluşturdu daha önce Mustafa Kömürcü’nün yüzünü görmüş müydün? Halk eğitime gidip eğitim aldın m? Kent Konseyi toplamadı mı bu koroyu, bunu inkar mı ediyorsun? Konserde salonu organize eden, davetiye basan, afiş bastıran, dekorları ve giydiğiniz giysileri temin eden, dışardan gelen sazcıların parasını ödeyen, Kent Konseyi bir sesinin parasını mı ödemeyecek? Sen o konuları Kömürcü’ye ve Zonguldak’ta Kömürcüyle bir şekilde çalışma durumunda kalmış diğer dernek ve kurumlara soracaksın”

Bunların üzerine tartışmaya ZGC Başkanı Derya Akbıyık da dahil oldu. Gasp olayının doğru olduğunu belirten Akbıyık, yorumunda “Madenci korosu gasp olayı doğrudur. Başkanıma katılıyorum. Halk eğitimden bu durum ve gelinen nokta da sebep sorulacaktır. Kabul edilemez bir durum oluşmuştur. Herkes sonuçlarına katlanacaktır” ifadelerini yazdı.

Madenci Berkan Köktürk ise, “Tehdit mi ediyorsunuz, ne yapacaksınız, ne yapabilirsiniz ?????” şeklinde cevap verdi.