Sanatçı Yılmaz’ın, 3 aylık çalışması sonucu sanatseverlerin beğenisine sunduğu fotoğraf çalışmaları ise içinde bir çok mesajı birden barındırıyor.

Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı,Eşi Belgin Kantarcı,AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Vedat Emeksiz’in de katıldığı fotoğraf sergisi konukların beğenisini toplarken,Başkan Kantarcı tek tek incelediği fotoğraf çalışmaları için Sanatçı Yüksel Yılmaz’ı tebrik ederek belediye binasına asmak için bir de fotoğraf satın aldı.

Çaycuma için tarihi bir miras,çoğu zaman ekonomik bir kaynak, zaman zamanda turizm adına bir tanıtım olarak görülen manda yoğurdunun, sofralarımıza nasıl taşındığını fotoğraflayıp  turizm haftasında sanatseverlerin beğenisine sunan Fotoğraf Sanatçısı Yüksel Yılmaz, bu çalışmalarıyla  günümüzde kaybolmaya yüz tutan manda ve manda yoğurduna da  dikkat çekmeye çalıştığını söylüyor.

“FOTOĞRAFLARIMLA CİDDİ BİR MESAJ VERİYORUM”

Yılmaz, Yolgeçen köyünde geçimini manda yoğurduyla sağlayan bir ailedeki mandaları bir ay boyunca fotoğrafladığını söyleyerek,”Bir ay boyunca hem mandaları hem de manda sütünün kaynatılıp mayalanmasını hem de manda yoğurdunun pazarda satışını fotoğraflayıp sergime taşıdım.Fotoğraflama sürecim bir ay sürdü.2 ay boyunca da fotoğraflarımın teknik çalışmalarını gerçekleştirdim. 3aylık çalışmamın sonunda sergimi sanatseverlerin beğenisine sundum.Fakat bu sergim sadece sanatı içinde barındırmıyor.Unutmaya yüz tutmuş mandalara ve onların mirasına dikkat çekmeye çalışıyor.” diye konuştu.

“KÖYLERİMİZ FOTOĞRAFÇILARIN DİKKATİNİ ÇEKMELİ”

Fotoğraflar çalışmaları için köylerde küçük geziler de yaptığını belirten Sanatçı Yılmaz, bu zaman zarfında bir çok güzel fotoğraf çalışmasının yapılabileceği alanları da keşfettiğini sözlerine ekliyor.Bu alanlara dikkat çekebilmek için öncelikle üniversite öğrencilerini köylerde gezilere yönlendirilmesinin etkili olacağını söyleyen Yılmaz, fotoğraf çekmek için şehir dışını seçen fotoğraf severleri de Çaycuma’nın civar köylerine davet ediyor. (ELA MANTARLI KURT)