Zonguldak Belediye Kültür Merkezi’nde piyano eğitimi alan öğrenciler, BKM tiyatro salonunda sahneledikleri hoş resitalin ardından sertifikalarına kavuştu.

Miniklerin yanı sıra Lise ve BEÜ öğrencilerinin de sertifikalarını aldığı programda, BKM tiyatro salonu renkli ve duygusal anlara tanıklık etti. Sertifikalar, BKM Müdürü Abdullah Bakır, Belediye Başkan danışmanı Erol Yılmaz tarafından kursiyerlere verildi.

Yaptığı açılış konuşmasındaönceki yıllara oranla kurslara katılımın oldukça arttığını ve bu nedenle kayıtlara kota koymak zorunda olduklarını söyleyen BKM Müdürü Abdullah Bakır; “Her branştaki hocalarımızla sizlerin yanınızdayız. Keşke imkânlarımız geniş olsa… Dışarıdan her ne kadar büyük bir binaymış gibi görünse de aslında imkân olarak kısıtlıyız. Zonguldak’ı ve Zonguldaklı vatandaşlarımızı seviyoruz. Hepinize iyi eğlenceler diliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

“ESTETİK EĞİTİM AHLAK EĞİTİMİNİ DE ETKİLER”

Programa katılan ve çocuklarına piyanoyla tanışmaları için teşvikte bulunan ailelere hitaben hazırladığı “kendinizi alkışlayabilmeniz için birkaç sebep” başlıklı sunumuna Eflatun’un, “Estetik eğitim, ahlak eğitimini de etkiler” sözünü hatırlatarak başlayan öğretmen Zuhal Yalçın, William Shakespeare’nin Venedik Taciri adlı oyunundan günün anlam ve önemine ilişkin replikler okuyarak devam etti.

Sırasıyla performanslarını sergileyen kursiyerlerin ardından, Piyano Öğretmenleri Zuhal Yalçın ve Aysema Tamtürk, piyano eşliğinde şiir ve şarkı performanslarını sergilediler.

ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYDUK”

Sanatın, toplumlardaki önemine vurgu yapan BKM Müdürü Abdullah Bakır; “ 2. Dünya Savaşından sonra Almanya, kısa sürede ekonomisi sayılı ülkelerin arasına girdi. O dönemde bu başarının sırrı sorulduğunda tiyatro ve sanat cevabı alınmıştır. Sanatın ve öğrenmenin yaşı yok. Her yaştan öğrencimiz var. Bugün çocuklarımızla gururlandık” şeklinde konuştu.

BAKIR; “HALKIN SESİ GAZETESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Son olarak Halkın Sesi Gazetesi imtiyaz sahibi Mustafa Özdemir’in kızı, Yağmur Özdemir’inde aralarında bulunduğu kursiyerlere, sertifikalarını vermek üzere sahneye çıkan Bakır;  “Basınımızın özgür sesi, Halkın Sesi Gazetesinin sahibi Mustafa Özdemir’i sahneye davet ediyorum. Her zaman kültür ve sanatın yanında olmuştur. Gazetesinde koskoca iki sayfayı kültür ve sanata ayırmıştır. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

DERYA AKTAŞ