Muslu Belediyesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’de şiir dinletisi düzenlendi.

Türkiye’nin tanınmış şairlerinden Ahmet Selçuk İlkan, Levent Yılar ve şarkıları ile eşlik eden Nesil Kartal sahne aldı. Ayrıca konuk sanatçılar şiirleri ile Hamdi Balık ve şarkıları ile eşlik eden Özcan Yalçın oldu. Ayrıca gecede Muslu İlkokulu öğretmeni Levent Yılar’ın ‘Sulu Sepken’ şiir kitabının da tanıtımı yapıldı.

Gecede Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman katıldı.

Gece ilk olarak Muslu Belediyesi ile ilgili tanıtım filmi izlendi. Ardından gecede sahne alan Levent Yılar’in şiir kitabı ‘Sulu Sepken’ kitabındaki şiirlerini okurken gece de konuk olarak Hamdi Balık şiirleri ve NesilKartal  ise şarkıları ile eşlik etti.  Ayrıca Türk Sanat Müziği şarkıları ile Özcan Yalçın şarkıları ile renk kattı.

Gece de son sahne alan ‘Ayrılığın şairi’ olarak bilen Ahmet Selçuk İlkan oldu.  Ahmet Selçuk İlkan1955 yılında Adana'da doğdu. İlk şiirlerini yazmaya başladığı yıllarda lise eğitiminin ardından 1973'te Berlin Teknik Üniversitesi'nde mimarlık eğitimine başlayan İlkan, 1975 yılında Hayat Dergisi’nin düzenlediği "aşk" konulu şiir yarışmasında ‘Hatırlar mısın?’ isimli şiiriyle ilk birincilik ödülünü kazandı.1976 yılında mimarlık öğrenimini yarım bırakarak Türkiye`ye dönerek, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı bölümüne giren sanatçı, 1978'de profesyonel şarkı sözü yazarlığına başladı. 1980'de üniversiteden mezun olan Ahmet Selçuk İlkan'ın 1000'den fazla eseri bulunmaktadır.  Ayrılığın şairi gece de izleyiciyi şiir dolu anlar yaşattı.

“Sanatın Olduğu Her Yerde Olacağız”

Sanatın olduğu her yerde olacaklarını ifade Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman, “  Muslu Belediyesi olarak bu etkinliği düzenledik. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. 2 bin nüfuslu olan Belediye olarak Zonguldak’ta var olacağız, sanata elimizden geldiğince destek olacağız. Bu gün bir nebze olsun Zonguldak halkına şiir tadında duygulu anlar yaşatabildiysek ne mutlu bize. Bundan sonraki etkinliklerimiz kendi Belediyemizde yapacağız.  Bundan önce hep biz Zonguldak’a misafir oluyorduk bundan sonra tüm Zonguldak bizim misafirimiz olması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

Katılımın yüksek olduğu gecede AKM’nin havalandırmasının yetersiz olması dikkat çekti.

(Aycan Karadağ)