Milyonlar harcanarak yapılan Maden Müzesi’ni eline yüzüne bulaştıran Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hayrettin Şahin, müzeyi önce İl Özel İdare’ye, şimdi de TTK’ya devretmeye çalışıyor

Müzelik Rezalet!

Zonguldak İl Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Hayrettin Şahin, göreve geldiği günden itibaren gösterdiği partizan yönetimin yanı sıra acemilikleriyle kurum personelini birbirine düşürdü. Liyakatsiz personeli sırf siyasi düşüncesinden ötürü imtiyazlarla donatan Şahin, kurum içindeki çalışma barışını tehdit etmeye başladı. Şahin’in son icraatı ise büyük umutlarla yapılan, ancak bir türlü istenilen seviyeye getirilemeyen Maden Müzesi’ni başka kurumlara devrederek elinden çıkarmak. 

10 MİLYONA MALOLDU,
NE GELEN VAR GİDEN...

Yapıldığı dönemde 10 milyon liraya mal olan Maden Müzesi’ni yönetmeyi beceremediği için başka kurumlara devretmeye hazırlanan Müdür Vekili Hayrettin Şahin, siyasetten aldığı destek ve cesaretle skandal bir karara imza atmaya hazırlanıyor.

Türkiye genelinde güvenlik görevlisi olmayan tek müze olan Maden Müzesi’ni önce Özel İdareye devretmek için uğraşan Şahin’in bu girişimi sonuçsuz kalınca şimdi de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na devretmek için temaslara başladı. Ruhu olmayan, koruması olmayan, ziyaretçisi olmayan Maden Müzesi’nin basiretsiz müze müdürü de devletin milyonlar harcayarak yaptığı binaya adeta bekçilik yapıyor.

Kamuoyu, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı Maden Müzesi konusunda kötü gidişe ve bu anlamsız devir girişimine dur demeye davet ediyor.