Zonguldak’ta faaliyet gösteren ve Zonguldak'ı Yurt içinde ve Yurt dışında başarıyla temsilen eden Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin bu yıl üçüncüsü düzenlenen “CEMRE “ adlı halkoyunları gecesi düzenlenerek izleyenlere unutulmaz anlar yaşatarak ekipler bol alkış topladılar.

        Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde güzel bir organizasyon altında düzenlenen geceye Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Seyfullah Kara, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgün, Halk Eğitim Müdürü Türkan Toygar, Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Örgütleri Başkan ve Yöneticilerinin yanı sıra salonu dolduran çok sayıda izleyici topluluğu katıldılar. Düzenlenen muhteşem halk dansları gecesinde Artvin, Burdur, Azeri, Zeybek, Kastamonu, Çocuk Potpori, Zonguldak Kız Ekibi başarılı performanslarını sergileyerek izleyenlere unutulmaz gecede yaşattılar. Özellikle gecede hobi grubu olarak sahne alan  Kastamonu Kız ekibi ve Erkek Zeybek oyuncuları geceye ayrı renk katarak bol alkış topladılar.

         Düzenlenen gecenin sonunda bir konuşma yapan Nesil Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Aykut Ballı konuşmasında şöyle dedi. “  Kurulduktan bugüne kadar geçen üç yıl süre zarfında daha da büyüyerek Zonguldak’ta önemli bir yere geldik. Bünyemizde Çocuk, Yıldız, Genç, Büyük ve Hobi grubu olarak bir çok dallarda halkoyunları çalışmalarımızı yüz dansçı ile sürdürmekteyiz. Gelinen bu süreçte bir çok başarılara da imza attık. Türkiye Halkoyunları Federasyonunun her yıl düzenlediği halkoyunları yarışmalarına katılarak beş İl birinciliği, iki grup birinciliği, bir Türkiye dördüncülüğü ve Yıldızlar Türkiye finaline katılma hakkı elde ederek bunu da kanıtlamış olduk. Kulübümüz Yurtiçi ve Yurt dışı bir çok festivallere katılarak İlimizi ve Türkiye yi en iyi şekilde temsil etmiştir. Bu nedenle bizim çalışmalarımıza destek veren Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yanı sıra destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum “ dedi.

      Öte yandan program sonrasında emeği geçenlere Vali Yardımcısı Turgut Subaşı ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Seyfullah Kara tarafından Çiçek ve plaket takdim edildi.