SergiOdası Kasım ve Aralık ayında gerçekleştireceklerin programda “Trafik Canavarı” ve “İbni Sina Kent” ödülü sahiplerini bulacak…

Ödüller sahiplerini buluyor

2016 yılının trafik kazalarını sorgulamak amacıyla düzenlenen “Hayatımız Trafik” etkinlilerine paralele olarak konan “Trafik Canavarı” ödülü Kasım ayınca açıklanacak. İlk kez 2012 yılında Zonguldak’ta Sergi Odası tarafından düzenlenen “Hayatımız Trafik” etkinlikleri “Trafik Mağdurlarını Anma Günü” çalışmalarının paralelinde yapılıyore. Dünyada her yıl Kasım ayının üçüncü pazarı gerçekleşen “Trafik Mağdurlarını Anma Günü” 1993’den bu yanan Avrupa Trafik Mağdurları Federasyonu (FEVR) tarafından düzenliyor.

Zonguldak’ta 17 yıldır kültür-sanat ortamı sunan SergiOdası’nın dört yıldır verdiği İbni Sina Kent Ödülü gelecek ay açıklanacak. İbni Sina Ödülü; kent sınırları içinde bulunduğu ortamda (okulunda, mahallesinde, işyerinde, yöresinde) kültür ve sanatın yaygınlaşması viçin emek veren, sanatın insanlarla buluşması için gönüllü ortam yaratan kişilere verilmek üzere 2012 yılında ilk kez konmuş, İbni Sina’ya ait “Bilim ve Sanat takdir edilmediği yerden göç eder” sözü ise, ödül isminin seçilme gerekçesi olmuştu.

3. Soğuksu Sahaf Günleri

Zonguldak’ta sahaf geleneğini sürdüren SergiOdası; yıllanmış gazete, dergi, kitap, fotoğraf, kart, afiş ve filmleri masa üstüne çıkarmaya devam ediyor. Etkinlik programının Soğuksu bölümünde Zonguldak Fotoğraf Derneği (ZFD) üyesi Nadir Özsoy’un arşivinden seçilen fotoğraflar sergileniyor. Ayrıca, baskı tarihi 1998 yılı öncesi kitaplardan oluşan Aziz Nesin Kitaplığı yer alıyor. Kentin en eski mahallesi Soğuksu’da bulunan SergiOdası/Sahaf, araştırmacılar ve okurlar için ziyaret mekanı olarak biliniyor.